Expedia'dan mobil cihaz ve seyahat sektörü verileri [İnfografik]

Expedia'dan mobil cihaz ve seyahat sektörü verileri [İnfografik]

Seyahat etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Hızla gelişen teknoloji seyahat ile ilgili ihtiyaçları hiç olmadığı kadar etkili ve düşük maliyetli bir şekilde karşılayabilir hale geldi. Ulaşım ucuzladı, bilgiye ulaşmak kolaylaştı ve tüm bunlar yolculuk yapmayı sevenlerin tüm yaşamını olumlu anlamda etkiledi.

Seyahat etmek kolaylaşınca bu çerçevedeki sektör de çok daha hızlı büyümeye başladı. Özellikle de mobil cihazlar yolculuk yapacak kişilerin tüm planlarını çok daha pratik bir şekilde yapmasını sağlıyorlar.

Bu alanda faaliyet gösteren ünlü Expedia’nın hazırladığı infografik ise mobil cihazlar ve seyahat sektörünün yakın ilişkisine dair önemli veriler içeriyor.

24 saat içerisinde konaklamayı düşündükleri otellerde rezervasyon yaptırmak için mobil cihazları tercih edenlerin oranı yüzde 70’ler seviyesinde. Yani kısa vadeli plan yapanların en büyük dostu mobil cihazlar. 24 saat içerisindeki uçuş rezervasyonları için mobil cihazları kullananların oranları ise yüzde 17 civarında. Son anda verilen bu kararlarda son dakika indirimlerinin etkisi oldukça büyük.

Misafirler tek yıldızlı veya beş yıldızlı otellerdeki rezervasyonları için mobili çok fazla tercih etmiyorlar. Özellikle 2 ve 3 yıldızlı oteller ise mobil kullanıcıların en çok tercih ettiği oteller arasında.

Diğer ilginç bir bilgi ise misafirin otele uzaklığı ne kadar azsa, konaklama süresinin de o kadar az olduğunu gösteriyor. Örneğin kalacağı otele yaklaşık 15 km veya daha yakın olan misafirlerin yüzde 81’i tek gece konaklamayı tercih ederken, otele 80 km ve daha uzaktaki misafirlerin 4 gün konaklama oranı yüzde 29’a yükseliyor.

Mobil rezervasyonlar en çok öğlen saatlerinde gerçekleşiyor. Saat 12 ile 18 arasında gündeki tüm rezervasyonların yüzde 37,5’u gerçekleşirken, arkasından sabah 6 ile 12 saatleri arasındaki bölüm geliyor. Günün bu erken saatlerinde rezervasyonların yüzde 27,5’i gerçekleşiyor.

Popüler günlere bakıldığında ise Cuma ve Cumartesi günleri, yüzde 16,3 ve yüzde 16,5 ile öne çıkıyor. En az mobil rezervasyon yapılan gün ise yüzde 12,9 ile Pazartesi. Buradaki önemli detay günler arasında çok büyük bir fark olmaması. Mobil kullanıcılar için rezervasyon yapmak için herhangi bir günü tercih edebiliyorlar, dolayısıyla seyahat ile ilgili sektörlerde çalışan görevlilerin de her zaman hazır olmaları önemli.

İnfografiğin tamamını ve diğer bilgileri aşağıda görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.