BTK'nın sosyal medya içeriklerini engellemeye yönelik çalışması yok! [Özel Haber]

BTK'nın sosyal medya içeriklerini engellemeye yönelik çalışması yok! [Özel Haber]

Bu sabah sosyal medyayı direkt olarak ilgilendiren bir haber gündeme oturdu. Habertürk Gazetesi'nde yer alan bir haberde devletin, Twitter ve Facebook'a anlık ya da saatlik müdahalelerde bulunacağı paylaşılıyordu.

Ancak devletin konuyla ilgili en yetkili kurumlarından biri olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer'den aldığımız bilgilere göre sosyal medya platformlarında yer alan içeriklere yönelik şu an için bir çalışma bulunmuyor.

Konuyla ilgili iletişime geçtiğimiz BTK Başkanı Tayfun Acarer, Facebook ve Twitter içeriklerinin engellenmesine yönelik habere şu şekilde yanıt verdi:

İnternet üzerinde yer alan içeriklere yönelik hiçbir çalışmamız bulunmamaktadır. Güvenli internetin içerik engellediğine dair iddialar vardı. Ancak 9 aydan beri güvenli internet Türkiye'de kullanılıyor. Türkiye'deki yaklaşık 19 milyon internet abonesinin 1.3 milyonu şu anda güvenli internet kullanıyor. İsteyenler internet aboneleri güvenli internet kullanıyor.

İddialar ne diyor?

BTK Başkanı Tayfun Acarer'den aldığımız bilgilerden de görüldüğü üzere, konuyla ilgili düzenleme yapacak tek kurum olan BTK'nın sosyal medya içeriklerini kısıtlamaya yönelik bir çalışması bulunmuyor. Ancak haberde BTK ve ilgili kurumların yani Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) konuyla ilgili çalışmalar yürüttüğü iddia ediliyordu.

Habertürk'te yer alan ilgili metin şu şekilde:

Ulaştırma Bakanlığı’nın öncülüğünde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile ilgili diğer kamu kurumları nezdinde yürütülen çalışmalar, bu yönde atılacak adımın daha önce güvenli internet girişiminde olduğu gibi ‘sansür’ olarak etiketlendirilmemesi için hassas bir dengede götürülüyor. Bu yüzden düzenlemenin son derece net ve tartışmaya yol açmayacak özellikte olması gerektiği üzerinde duruluyor.

Konunun birinci dereceden muhattaplarından biri olan BTK Başkanı Tayfun Acarer'in cevabı yukarıda paylaştığımız şekilde. Yorumu okuyucularımıza bırakıyoruz.

Güncelleme: Konuyla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi ve sosyal medyaya müdahale edilmesinin söz konusu olmadığı bildirildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın sosyal medya sitelerine herhangi bir şekilde 'sansür' uygulanmayacağı belirtildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.