EPIN.com.tr yeni iş ortaklarıyla büyümesini sürdürüyor

EPIN.com.tr yeni iş ortaklarıyla büyümesini sürdürüyor

Newzoo'nun son araştırmasına göre Türk internet kullanıcısının bilgisayar oyunlarına harcadığı para bu yıl 400 -500 milyon dolar arasında olacak. Özellikle online bilgisayar oyunlarındaki ödemeler bu pastadan ciddi bir pay alıyor. Türkiye'de elektronik PIN satış hizmeti veren EPIN.com.tr de bu sektörde kendi payını büyütmeye çalışan girişimlerden biri.

Klasik 16 haneli kart kodu ile sunulan EPIN, kullanıcılarına online oyun içerisinde bulunan mağazalardan alışveriş yapabilmelerini sağlıyor. Çeşitli oyunlarda sunulan ödeme imkanlarına (mobil ödeme, kredi kartı, ön ödemeli kartlar vb.) alternatif teşkil eden bu uygulama özellikle kredi kartı olmayan genç oyuncuları hedefliyor.

Mobil ödeme yine önde

Şu anda sektördeki payının yüzde 1-1,5 arasında olduğunu öğrendiğimiz EPIN.com.tr, ödemelerde yüzde 40'a yakın mobil ödemenin tercih edildiğini söylüyor. Havale ödemelerinin iş ortakları tarafından tercih edildiğini ve ülkemizdeki oyuncu kitlesinin genel olarak 18 yaş ve altında olduğunu aktarıyor.

Toplamda 10 kişilik bir ekiple hizmet veren ve 8 yıldır online oyun dünyasında aktif olarak yer alan girişim ilk olarak Ragnarök Online ile çalışmaya başlamış ve Alaplaya portalında operasyonel sorumluluk (topluluk yönetimi, yerelleştirme, ülke içindeki faaliyetlerin tamamı) almış.

Şu anda eightyfive10, Gravity Europe, SNS+ gibi firmaların Türkiye operasyonlarını yürütürken EPIN dağıtımı alanına 2008 yılında girmiş ve 2010 yılında faal olarak EPIN dağıtımına yönelmiş. Toplamda ulaştığı oyuncu sayısını 2 milyona çıkaran ve büyüklü küçüklü 30 civarında iş ortağıyla (Wargaming, Gravity Europe, Travian, SNS+, Habbo...) çalışan EPIN gelecek dönemde POS entegrasyonuyla daha hızlı bir büyüme hedefliyor.

Türkiye'de online oyuncu sayısının artışını, buna nazaran farklı seçeneklerin pazara girdiğini düşünürsek EPIN.com.tr'nin rekabetçi bir pazarda yer aldığını ve işinin kolay olmadığını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.