İnfografik yapmanızı kolaylaştıracak 10 araç

İnfografik yapmanızı kolaylaştıracak 10 araç

Kendi infografiğinizi nasıl yapabileceğinize dair bazı siteler ve araçlar paylaşmıştık. Hongkiat, o yazıyı biraz daha genişletmemizi sağlayacak bazı yeni araçlardan bahsetmiş.

Verileri görselleştirmenin önemine inanıyorsanız, işinize dair detayları veya özgeçmişinizi infografik şeklinde sunmak istiyorsanız aşağıdaki araçlardan kesinlikle işinize yarayacaktır.

  1. What about me: Intel'in sunduğu bu araç Twitter, Facebook ve Youtube gibi sosyal medya profillerinizden topladığı verilerle size özel bir infgorafik ortaya koyuyor.
  2. Vizualize.me: Özgeçmişinizi kısayoldan infografik haline getirmenizi sağlıyor.
  3. Easel.ly: Önceki yazıda bir okuyucumuzun paylaştığı Easelly, sürükle bırak yoluyla kısayoldan hazır infografikleri kendinize göre özelleştirmenizi sağlıyor. Başarılı bir araç.
  4. Venngage: Elinizdeki verileri infografiğe çevirmenizi ve trafiğini izlemenizi sağlayan bir uygulama. Şimdilik kapalı test sürecinde.
  5. iCharts: Verilerinizi çeşitli grafiklere dönüştürmenizi sağlayan bir uygulama. Comscore, IDC gibi önemli referansları var. Ücretsiz üyelikle sadece standart grafikleri üretebiliyorsunuz.
  6. Dipity: Bu servis size elinizdeki verileri zaman tüneli şeklinde görselleştirmenizi sağlıyor. Hazırladığınız zaman tünelini liste, sayfa ve harita görünümü şeklinde de görüntüleyebiliyorsunuz. Anasayfada Steve Jobs'un hayatını görebilirsiniz. Ücretli üyelikle zengin özelliklerden faydalanabiliyorsunuz.
  7. Timeline JS: Adından da anlaşılacağı üzere bu taslak elinizdeki verileri Javascript temelli bir zaman tüneli haline getirmenize imkan tanıyor. Bkz: Github sayfası.
  8. StatSilk: Özellikle harita temelli görselleştirmler yapmanızı sağlayan profesyonel bir analiz aracı. Ücretli sürümleri de bulunuyyor.
  9. InFoto Free: Çektiğiniz fotoğraflarınıza dair istatistikleri infografik haline getiren bir Android uygulaması.
  10. Photo Stats: Into Free'nin iPhone için olanı. Ne zaman, ne kadar fotoğraf çektiğinizi kolayca görebilirsiniz.

Önceki yazıdaki uygulamaları da tekrar hatırlatalım; Infogr.amVisual.ly, Kinzaa.com, Piktochart.comRe.vu, Vizualresume.com, HohliAmchartsStatsilkChartsbinwordle.net, Google Charts , Tableau Public, Creately, Many Eyes.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.