Toppuk.com: Kullanıcıların kendi ayakkabılarını tasarlayabildiği yeni bir ayakkabı dikeyi

Gelecek yılların en büyük trendlerinden biri olması beklenen 'özgürlük konsepti' e-ticaret sektöründe kendini göstermeye başladı.
Toppuk.com: Kullanıcıların kendi ayakkabılarını tasarlayabildiği yeni bir ayakkabı dikeyi

Gelecek yılların en büyük trendlerinden biri olması beklenen 'özgürlük konsepti' e-ticaret sektöründe kendini göstermeye başladı. E-ticaret siteleri artık kullanıcılarına belli ürünler yerine kendi tasarladıkları ürünlerin satışını gerçekleştirmeye başlıyor. Kullanıcılarına tasarım hakkı veren e-ticaret sitelerinden biri olan Toppuk.com'da, kullanıcılar satın alacakları ayakkabının tasarımını yapabiliyor.

Payende Ceren Çizmeci ve Ezgi Kocabaş tarafından kurulan Toppuk.com, kadın ayakkabıları dikeyinde klasik bir e-ticaret sitesi. Sitede kullanıcılara sunulan belli ayakkabı modelleri bulunuyor. Ancak işin dikkat çekici kısmı, kullanıcıların kendi ayakkabısını tasarlayabiliyor olması.

19 milyondan fazla tasarım alternatifi var

Flash ile geliştirilmiş bir modül sayesinde kullanılan 'Ayakkabını Tasarla' bölümünde, ayakkabı stilinden, rengine kadar beş farklı seçenek bulunuyor. Toppuk.com ekibinin paylaştığı bilgilere göre 'Ayakkabını Tasarla' bölümünde 8 model, 85 renk ve 30 aksesuar seçeneğiyle toplamda 19 milyondan fazla tasarım alternatifi sunuluyor. Kullanıcılar, 3 boyutlu olarak tasarladıkları ayakkabıların neredeyse tüm ayrıntılarına karar verebiliyor. Özellikle renklendirme seçeneğindeki ayrıntıları başarılı bulduğumuzu paylaşalım.

Kullanıcıların tasarladıkları ayakkabıları paylaşabilmesi için Toppuk.com'a üye olması gerekiyor. 'Koleksiyonlarım' seçiminde ulaşılabilen tasarlanan ayakkabıları paylaşmak Facebook'tan mümkün. Ancak tasarlanan ayakkabıların Facebook üzerinden paylaşılmasının 'aması' var. Çünkü tasarladığımız bir ayakkabıyı Facebook arkadaşlarımızla paylaşmak istediğimizde, Toppuk.com'un ana sayfasına yönlendirilen bir linkle karşılaştık. Bu problemin ortadan kaldırılmasının Toppuk.com'un sosyal ağlardaki etkileşimini arttıracağını düşünüyoruz.

5-10 gün içerisinde teslim ediliyor

Toppuk.com gibi kullanıcıların kendi ürünlerini tasarladıkları e-ticaret sitelerinde işin operasyonel boyutu önem kazanan kalemlerden biri. 40 kişilik ekibe sahip olan Toppuk.com, kullanıcıların tasarladıkları ayakkabıları 5-10 gün içerisinde teslim ediyor. Küçük bir not paylaşmak gerekirse, kullanıcıların tasarladığı ayakkabıların fiyatları ortalama 280 TL civarında.

Toppuk.com gibi kullanıcıların kendi tasarımlarını satın alabileceği e-ticaret sitelerinin gelecekteki trendlerden biri olacağını düşünüyoruz. Özellikle işin hem ürün kalitesinde hem de site arayüzünde başarılı olan şirketlerin yıldızı parlayacaktır. Ürün kalitesini her ne kadar bilemesek de site arayüzü ve kullanımı olarak Toppuk.com'un belli bir kullanıcı kitlesini yakalayabileceğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.