Amazon ilk oyunu Living Classics ile sosyal oyun dünyasına adım attı

Amazon ilk oyunu Living Classics ile sosyal oyun dünyasına adım attı

Amazon'un e-ticaretteki başarısı çoktan kitaplara konu oldu ama Jeff Bezos'un yönetimindeki şirket, farklı alanlara giriş yapmaktan çekinmiyor. Amazon Games Studios ilk oyunu Living Classics'i Facebook'ta yayına aldı.

Living Classics, Alice Harikalar Diyarında gibi klasik hikayelerden kendine pay çıkaran basit bir oyun. Hareket eden gizli nesneleri bulmanıza dayanan basit bir işleyişi var. Aslına bakarsanız Facebook 13 yaş altı kullanıcıları içeri almasa da Amazon'un 13 yaş altı bir oyun yaptığını söylemek bile mümkün.

Oyun, grafikler ve dinamizm açısından başarılı ve arkadaşlarla etkileşimi de tetikliyor. Ve elbette sanal ürünlere dayalı bir gelir modeline sahip. Amazon'un yeni oyunları hakkında bir bilgi yok ama yeni oyun geliştiricilerinin ekibe katılması için bir e-posta adresi de paylaşılmış.

Daha önce Kindle ile e-kitap satışları için harika bir ortam yaratan Amazon, Kindle Fire'a eşlik edebilecek sosyal oyun atağını da başlatmak üzere görünüyor. Zynga'nın düşüşte olduğu bir dönemde Amazon'un sosyal oyun pazarından beklentisinin sadece oyunla sınırlı kalmayacağını düşünürsek gelecek adımların e-ticaretle ilişkili olmasını bekleyebiliriz.

Amazon Games Studios'un satın almalarla büyüyüp büyümeyeceği ise şimdilik pek akla gelmeyen ve beklemeye almamız gereken bir soru...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.