Apple Pinterest’in rakibi The Fancy’yi satın almaya mı hazırlanıyor?

Apple Pinterest’in rakibi The Fancy’yi satın almaya mı hazırlanıyor?

Sosyal ağlar arasında son dönemde en çok ilgi gören ve özellikle de yönlendirdiği trafik oranı ile dikkat çeken Pinterest yükselişini sürdürüyor. Bu alanda en çok tanınan servis olmasına rağmen, yalnız değil. The Fancy, Pinterest’e benzer ve oldukça ilgi çeken diğer bir alternatif. Üstelik sadece kullanıcıların değil, başka firmaların da ilgisini çekiyor…

Business Insider’ın haberine göre The Fancy ile yakından ilgilenen son firma Apple. Her ne kadar The Fancy’nin toplam kullanıcı sayısı Pinterest’e oranla çok daha düşük olsa da, New York kökenli girişimin daha oturmuş bir iş modeline sahip olması, e-ticaret alanında gücünü artırmayı hedefleyen Apple açısından oldukça cazip görünüyor.

20 kişilik bir ekibe sahip olan The Fancy e-ticaret sitelerine gönderdiği trafiği nakde dönüştürmek konusunda Pinterest’e göre birkaç adım daha ileride görünüyor. Gönderdiği trafik satın almaya dönüştüğü durumda yüzde 10’luk bir komisyon alan The Fancy bu model sayesinde yatırımcılarında çok ilgisini çekiyor.

Bugüne kadar 20 milyon dolara yakın yatırım alan The Fancy, son turda 100 milyon dolar değerleme ile 10 milyon dolarlık yatırım almayı başarmıştı. Girişimin diğer dikkat çeken bir özelliği de yatırımcıları arasında da oldukça önemli isimlerin yer alması. Twitter’ın kurucularından Jack Dorsey ve Facebook’un kurucularından Chris Hudges gibi isimler The Fancy’nin yatırımcıları arasında.

Pinterest ile karşılaştırıldığında kullanıcılarını sadece paylaşmak değil, daha çok satın almaya yönlendiren The Fancy bu sayede daha erken dönemde daha ciddi bir şekilde gelir üretir hale gelmeye başladı. Habere göre Apple, The Fancy’yi satın almak için görüşmelerini sürdüyor fakat şu aşamada anlaşma ile ilgili kesinleşmiş bir şey yok. Kesin olan tek şey Apple’ın e-ticaretin sosyal yönüne daha da yakından bakıyor olduğu…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.