Mobil trafik hacmi 2017'de 107 exabyte olacak, 2015'te ivme düşecek

Mobil trafik hacmi 2017'de 107 exabyte olacak, 2015'te ivme düşecek

Mobil aramaların 2017′de 15 milyar dolar kazandıracak bir potansiyele ulaşacağını hatırlarsınız. Dünyanın iki ucu arasında giderek artan akıllı telefon yaygınlığı bu kaçınılmaz ekonomiyi tetiklerken ABI Research'ün araştırması 2017'de mobil trafik potansiyelini ortaya koyuyor.

ABI Research'ün son araştırması 2017'de küresel çapta mobil trafik hacmi 107 exabyte'ı (114.8 milyar gigabyte) aşacak. Bu öngörü 2012 için yapılan tahminin 8 katı. Önümüdeki yıl bu hesaplama kaç kat artacak bilmiyoruz ama yıllık yüzde 50'den fazla büyüme için 2015'in son yıl olacağı ifade ediliyor.

Mobil trafiğin artışında en etkili kesim hiç şüphesiz mobil video izleyicileri ve gelecek yılların potansiyelini de bu kitle etkiliyor. Sandvine tarafından hazırlanan rapor da bunu göstermişti ve Kuzey Amerika'da mobil video trafiğinin yüzde 27′sini tek başına Youtube'un sağladığını göstermişti.

Türkiye'de de mobil internet trafiğinin ucuzlayan ve gelişen akıllı telefonlarla geliştiğini biliyoruz ki bugün Devrim Demirel'in paylaşımı da buna işaret ediyordu;

Şirketçe'nin kullanıcı kitlesinin akıllı telefonlarla arasının çok sıcak olmadığını(kişisel tahminim) düşünürsek ülkemizdeki mobil trafik artışının da iyi bir çizgide gittiğini söyleyebiliriz. Daha iyi bir yorum için sanırım önde gelen yerli sitelerden bilgi almamız gerekecek. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.