Mobilde rekabet artıyor, girişimciler için maliyetler yükseliyor

Mobilde rekabet artıyor, girişimciler için maliyetler yükseliyor

Uzun zamandır mobil ekosistemin büyüdüğünden, ilginin artığında ve çok önemli fırsatlar barındırdığından bahsediyoruz. Fakat her hikayede olduğu gibi burada da konunun iki tarafı var. Bir yandan mobil son derece cazip fırsatlar sunarken, diğer yandan her yıldızı parlayan alanda olduğu gibi mobilde de rekabet çok hızlı artıyor.

Uygulama geliştiricilere kullanıcı ve gelir elde etmek için çeşitli hizmetler sunan W3i’ın paylaştığı verilere göre mobil alandaki rekabet, kullanıcı elde etmek için ayrılan bütçelerin her geçen gün artmasına neden oluyor.

2012’in Ocak ayına göre Haziran’da iOS cihazlarda bir kullanıcının maliyeti yüzde 56, Android’de ise yüzde 70 oranında artış gösterdi.

Yüz milyonlarca mobil kullanıcıya ait verileri inceleyerek ortaya çıkartılan rapora göre şu anda bir kullanıcı elde etmenin maliyeti (CPI) hiç olmadığı kadar yüksek durumda. Örneğin Ocak ayında iOS’ta CPI 0,59 dolar iken, Haziran ayında bu maliyet 0,92 dolara yükselmiş durumda.

Android’de rakamlar biraz daha düşük ama artış oranı daha fazla. Ocak ayında CPI’ın 0,30 dolar olduğu Android’de Haziran ayı itibariyle CPI 0,51 dolara yükselmiş durumda.

Bu artan maliyetler mobil ekosistemin de ayak uydurması gereken önemli bir değişim. Uygulama mağazalarının kesintilerini de hesaba kattığınızda mobil bugün Ocak ayında olduğu kadar karlı bir alan olmaktan çıktı. Yapılması gereken ise elde edilecek gelirler konusunda yenilikçi çözümler üretmeye başlamak. Çünkü eski yöntemler bugün artık yetersiz hale gelmeye başladı bile.

Diğer yandan CPI maliyetlerini düşürmek için ilk akla gelen ve sıklıkla kullanılan sosyal paylaşım yöntemleri de önümüzdeki günlerde çok daha sık karşımıza çıkacak ve doğru yönetilen sosyal ağ kampanyaları toplam CPI maliyetlerini düşürmek adına önemli bir rol oynayacak gibi görünüyor…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.