Paymentwall HTML5 ile mobile önemli bir geçiş yaptı

Paymentwall HTML5 ile mobile önemli bir geçiş yaptı

Şubat ayında günlük 1 milyon dolarlık işlem hacmine yaklaştığını açıklayan Paymentwall mobile geçiyor. Mobile HTML5 tabanlı, platform bağımsız bir geçiş yapan San Francisco merkezli girişim ilk aşamada 2 milyonu aşkın kullanıcıya hizmet verecek.

Mobil uygulamalarda paralel bir geçişle kullanıcıları ödeme işlemine yönlendirecek olan Paymentwall hali hazırda 200 farklı ülkede hizmet veriyor ve MobilePay+ altında 13 mobil ödeme metodunu bir araya getiriyor. Şubat ayında 50 milyon olan kullanıcı sayısını da mobil sayesinde katlamak istiyor.

Sanal ürün alımlarında ve diğer ödemelerde devreye girecek olan Paymentwall, iTunes ve Google Play uygulama mağazalarının sadece kredi kartı ödemesi kabul etmesini bir fırsat olarak görüyor. Zira PW'nin verdiği bilgiye göre bu kullanıcıların yüzde 90'ında ya kredi kartı yok ya da kredi kartını kullanmak istemiyor ve bir çok ödeme metodunu bir arada bulunduran PW mobilin kullanılabilirliğini artırıyor.

HTML5 geleceği şekillendiriyor

70 farklı para birimini destekleyen Paymentwall'ın kurucularından Onur Günday HTML5'in geleceğin mobil uygulama geliştiriciliğine öncülük edeceğini söylüyor ki geçen gün paylaştığımız Sun adlı uygulamada da bundan bahsetmiştim.

Günday ayrıca Google Play'de iTunes'a göre ödeme akışında daha düşük bir geri dönüş alındığını söylüyor ve Android'in parçalılığına değiniyor. Önümüdeki dönemde HTML5 tabanlı ödeme sistemlerinin daha fazla tercih edileceği de Günday'ın paylaştıkları arasında.

Türkiye'de 4 milyon kullanıcısı olduğunu paylaştığımız PW, uygulama mağazalarında yüzde 30 seviyesindeki komisyon oranını da yüzde 5'e çekerek geliştiricilere daha yüksek kazanç vaadediyor. Günday, Netflix.com ve Match.com'un komisyon payının yüksekliği nedeniyle iTnues'dan çıktığını da paylaşıyor.

20'den fazla dilde hizmet veren ve San Francisco, Kiev, Berlin, İstanbul ve Manila'daki ofisleriyle küresel bir konumlanma sağlayan girişim bakalım bu önemli adımın ardından günlük işlem hacmini ne kadar yukarı çekecek...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.