Stamped’e Google’dan sonra Eric Schmidt, New York Times ve Justin Bieber da yatırım yaptı

Stamped’e Google’dan sonra Eric Schmidt, New York Times ve Justin Bieber da yatırım yaptı

Eski Google çalışanları tarafından 2011’in Kasım ayında çıkartılan Stamped temel olarak beğendiğiniz şeyleri, sevdiğiniz kişilerle paylaşmanızı ve farklı konularda onların önerilerinizi almanızı sağlayan bir mobil uygulama. Sadece iPhone için hazırlanan uygulama ilk kez piyasaya çıktıktan sadece 8 ay sonra baştan aşağı yenilendi ama daha da ilginç olan yeni turda Stamped’in yatırımcıları arasında son derece ilginç isimlerin eklenmiş olması.

Başlangıçta Google Ventures ve Bain Capital Ventures’dan yatırım almış olan Stamped’in yeni tur yatırımcıları arasında Eric Schmidt, Tom Conrad, Brain Lee, Crunchfund’un yanı sıra The New York Times ve Columbia Records da yer alıyor. Bitmedi… ABD’li radyocu Ryan Seacrest, ünlü kadın komedyen Ellen DeGeneres ve şarkıcı Justin Bieber da artık Stamped’ın yatırımcıları arasında…

5’i eski Google çalışanı olan 10 kişilik Stamped ekibinin bu kadar enteresan isimlerden yatırım almış olması başlı başına bir başarı olarak kabul edilebilir ama asıl konu olan uygulamanın becerilerini de açıkçası biraz gölgede bırakıyor.

Üç kişilik kurucu ekibin baştan aşağı yenilediği uygulama ilk halinden adeta bambaşka bir hale gelmiş durumda. Hatta kuruculardan Robby Stein, yeni sürümde ilk sürümden taşınan tek bir satır bile kod bulunmadığını, her şeyin baştan yazıldığını söylüyor.

Toplamda 3 milyon dolarlık yatırım almış olan Stamped’ın bu yeni sürümünde restoran, kitap, müzik, film ve mobil uygulama alanlarında kullanıcılar beğendiklerini işaretleyip arkadaşları ve takipçileri ile paylaşabiliyorlar. Aynı şekilde kullanıcılar ne okusak, ne izlesek gibi soruların yanıtlarını da arkadaşlarının veya takip ettikleri kişilerin paylaşımlarından bulabiliyorlar.

Stamped’in diğer bir önemli özelliği de Amazon’dan Spotify’a kadar pek çok farklı firma ile iş birliği içerisinde olması. Bu sayede örneğin arkadaşınızın beğendiği bir kitabı Stamped üzerinden gördükten sonra pratik bir şekilde Amazon üzerinden satın almanızı sağlayabiliyor ve böylece kendisi de gelir üretebiliyor.

Ashton Kutcher’ın bir TV programında Twitter’dan bahsetmesinin mikro-blog sitesin çok popüler hale gelmesinde büyük etkisi olduğunu düşündüğümüzde milyonlarca hayranı olan Bieber ve Ellen gibi isimlerin Stamped üzerinde de benzer bir etkisi olacağını tahmin etmek zor değil. Hatta Stamped bu sayfadaki videoda da görebileceğiniz gibi Justin Bieber’dan pazarlama desteği aldı bile…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.