Yemeksepeti yatırımı için geri sayım başladı

Yemeksepeti yatırımı için geri sayım başladı

Yemeksepeti'nin önemli boyutta yatırım için çeşitli yabancı firmalarla ön görüşmelerde olduğu uzunca bir süredir konuşuluyordu. Bu görüşmeler kısa süre öncesine kadar tanışma seviyesindeydi ve ciddi diyebileceğimiz bir durum söz konusu olmamıştı. Ancak bir süredir Yemeksepeti tarafında yatırım sürecinin sürat kazandığını duymaya başladık.

Çeşitli kaynaklarımızdan aldığımız bilgilere göre Yemeksepeti şu anda üç farklı şirketle yatırım görüşmelerini sürdürüyor. Bu şirketlerin hepsi de aldığımız duyumlara göre yabancı merkezli.

Yemeksepeti'nin azınlık hissesinin satışı üzerine yoğunlaşmış olan yatırım görüşmelerinin sonuçlanması için 1 aya yakın süre olduğu da aldığımız diğer bir duyum.

Dikkat çeken önemli bir detay ise şirketin değerlemesi.

100 milyon doların üzerinde değerleme İlginizi çekeceğini ve merak ettiğinizi düşündüğüm bir diğer önemli detay biliyorum ki Yemeksepeti'nin değerlemesi. 100 milyon doların üzerinde bir değerlemenin konuşulduğunu duyduğumuz süreçte olası bir anlaşma durumunda hem şirkete bir nakit girişi hem de ortaklara belirli oranda çıkış imkanı sağlanacakmış.

Yatırım sürecinde olduğu doğrulandı

Konuyla ilgili Yemeksepeti kurucu ortağı ve CEO'su Nevzat Aydın'la konuştum. Yatırım sürecine dair yukarıda bahsettiğim hiçbir duyum ile ilgili yorum yapamayacağını söyledi. Ancak yatırım sürecinde olduklarını ve görüşmelerin devam ettiğini doğruladı.

Yemeksepeti Türkiye'nin sahip olduğu ve iki elin parmaklarını geçmeyecek sayıdaki 100 milyon dolar üzeri değerleme yakalayabilecek şirketlerden biri. Durum böyle olunca yatırım sürecinde olması bir yana, yatırım alacağı şirketin kim olduğu, değerleme rakamı, satılan hisse oranı gibi konular fazlasıyla ilgi alanımıza giriyor. Daha da önemlisi Türkiye internet pazarı için son derece önem teşkil ediyor.

Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili yeni bilgiler gelir ya da gelişmeler olursa paylaşacağız. Ancak şu an için biliyoruz ki Yemeksepeti'nin yatırım süreci devam ediyor ve kısa süre içinde şirketin yeni ortağı ile tanışmış olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.