Mac OS X 10.8 'Mountain Lion' yayınlandı

2012 finansal yılının üçüncü çeyrek toplantısında bugün piyasaya sürüleceği açıklanan Apple'ın yeni işletim sistemi Mountain Lion, Mac App Store'daki yerini aldı. Yaklaşık bir saat önce Mac App Store'a giren yeni işletim sistem 19.99 dolarlık fiyata sahip.  Yeni nesil MacBook Air ve Pro sahipleriyse yeni sürümü ücretsiz indirebilecek.

Şubat ayında ilk olarak duyurulan yeni işletim sistemi 200'den fazla yeni özelliğe sahip. Mountain Lion'a gelen yeni özelliklere baktığımızda AirPlay, Notlar ve Reminders uygulamaları dikkat çektiğini görüyoruz. Eklenen yeni özelliklerin Apple'ın mobil işletim sistemi olan iOS'larla uyumlu olarak çalışması öne çıkan özelliklerden. Mountain Lion'ın ilk incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

Yaklaşık 4 GB boyutunda olan yeni işletim sistemini uyumlu Mac bilgisayarlarınıza buradan indirebilirsiniz. Ancak kısa süre de olsa yığılma olacağından indirme işlemi biraz daha zaman alabilir.

Mountain Lion'ı indirmeden önce bilgisayarınızı yedeklemeyi unutmayın. Yeni işletim sistemini bilgisayarımıza yükler yüklemez, yeni bir yazıyla incelemelerimizi sizlerle paylaşıyor olacağız.

Apple'ın yeni işletim sistemi için Şubat ayında yayınladığı videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.