Google tablet işini tutturdu, Nexus 7 tükendi

Google tablet işini tutturdu, Nexus 7 tükendi

Google'ın ilk akıllı telefonu Nexus'u piyasaya tekrar sunmayacağı duyurulduğunda bugünleri göreceğimizi sanırım pek az kimse tahmin etmşti; Google'ın tablet bilgisayarı Nexus 7'nin 16 GB'lık modeli tükendi. Evet, Google yok satıyor.

İki farklı kapasitede (8GB, 16 GB) sunulan Nexus 7'nin 16 GB'lık modeli artık Google Play Store'dan sipariş edilemiyor. Google ürünün ne zaman tedarik edilebilir olacağını yazmıyor ama sipariş vermek isteyen kullanıcıların e-postaların alınıyor.

Asus tarafından üretilen Google markalı tablet, 199 dolardan başlayan 8 GB'lık modeliyle fiyat açısından Kindle Fire'a rakip olmuştu. Kindle Fire Amazon'un etkisiyle kısa sürede başarı yakalasa da Nexus Tablet daha üstün özellikleri ve Google desteğiyle rüştünü ispatlamış oldu.

Google I/O etkinliğinde tanıtılan ve başta Kindle Fire olmak üzere 7 inç boyutundaki tabletleri hedef alan Nexus 7, Google için hasretle beklenen bir üründü. Google'ın geliştiricilere Nexus 7'nin de dahil olduğu bir ürün paketi dağıtması önemliydi ki Google muhtemelen olumlu yorumların etkisiyle beklemediği bir ilgiyle karşı karşıya kaldı.

Google konuyla ilgili pek ayrıntı vermiyor. Android için tablet uygulamalarının artması bu satış başarısının ikinci ayağı olacak ama bunu ne zaman göreceğimizi henüz bilmiyoruz. Rekabet açısından ise Amazon'un ikinci nesil Kindle Fire ve Apple'ın artık fiyatı dahi (249 dolar) konuşulan iPad Mini'si kapıda bekliyor.

Google'ın geçmiş deneyimlerini düşünürsek erken konuşmamak gerek. Google tablet işini tutturdu gibi. Resmi sonuçlar veya bu yılın 3. ve 4. çeyrek finansal sonuçları açıklandığında her şey netleşmiş olacak.

Nexus 7'yi henüz ülkemizden sipariş etmek mümkün değil ama yorumlarınızı paylaşmanızda bir sakınca yok. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.