Paypal, eBay’i uçurdu: 2. çeyrek geliri 3,4 milyar dolar

Paypal, eBay’i uçurdu: 2. çeyrek geliri 3,4 milyar dolar

eBay 2012’nin ikinci çeyrek finansal raporlarını açıkladı ve rakamlar firmanın son çeyreği tüm beklentilerin ötesinde bir performans ile kapattığını gösteriyor. eBay’in açıkladığı rakamlara göre firmanın Nisan ve Haziran arasındaki dönemde elde ettiği gelirler 3,4 milyar dolara ulaştı. Bu rakam bir önceki yılın aynı dönemine göre  yüzde 23 daha yüksek.

Ama eBay’i asıl memnun eden rakamlar “net kar” satırında yer alıyor. Firmanın 2012 2. çeyreğinde ulaştığı karlılık 692 milyon dolar. Bir önceki yılın aynı döneminde ise firmanın karı 283 milyon dolardı. Yani eBay sadece bir yıl içerisinde karlılığını yüzde 143 oranında artırmış durumda.

Bu önemli başarının en büyük mimarı ise eBay’in 2002 yılında 1,5 milyar dolar ödeyerek satın aldığı PayPal gibi görünüyor…

PayPal bu yılın ikinci çeyreğinde eBay adına 1,4 milyar dolarlık gelir üretilmesini sağladı. 113 milyonun üzerinde aktif hesaba sahip olan PayPal bu sayede eBay’in tüm gelirlerinin yüzde 42’sini tek başına karşılamış durumda.

Bu hızlı büyümede en dikkat çekici detay ise mobil ödemelerdeki yükseliş. eBay’in mobil ödeme seçenekleri üzerinden 600 bin müşterinin ilk kez alışveriş yapmış olması farkı yaratan önemli etmenlerden biri. Özellikle de PayPal’ın Square’e karşı konumladığı PayPal Here ürünü bu anlamda son derece önemli.

Yeni açıklanan tüm bu rakamlar ve detaylar da eBay için PayPal’ın dünkü Card.io satın almasını da daha anlamlı hale getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.