Facebook mühendisinin hatası nasıl bir PR başarısına dönüştü?

Facebook mühendisinin hatası nasıl bir PR başarısına dönüştü?

Herkes hata yapar ama yapılan hata ne kadar göz önündeyse sonuçları da o kadar büyük oluyor. Örneğin Facebook’un son yaptığı hata firmanın ilk hatası olmayabilir ama en çok dikkat çeken hatalarından biri oldu. Bir Facebook çalışanı site üzerinde paylaşılan URL’ler arasındaki spam’leri temizlemeye çalışırken bir süre için popüler fotoğraf paylaşım servisi imgur.com’u yasaklı siteler arasına ekledi ve servisin kullanıcıları bir anda ayağa kalktı.

Özellikle Reddit kullanıcılarının severek kullandıkları anlaşılan servisin Facebook tarafından engellenmesi ve imgur.com’daki fotoğrafların Facebook’a eklenemez hale gelmesinin yankıları internette çok çabuk yayıldı. Reddit üzerindeki başlık sadece bir kaç saat içerisinde binlerce kez oylandı ve yüzlerce yorum aldı.

Fakat hatasının yanı sıra bu tartışmaları da gören Facebook çalışanın ufak bir hamlesi bu mini felaketi bir PR başarısına dönüştürmeye yetti.

Türkiye saati ile gece 3 sularında Reddit kullanıcısı AmericanDerp’in fark edip paylaştığı sorunun hızlı bir şekilde yayılmasının üzerinden yaklaşık 4 saat geçtikten sonra Facebook yazılım mühendisi Matt Jones, AmericanDerp’in gönderisine yorum yaparak hatanın sorumluluğunu üstlendi.

Jones yorumunda: “Bu aslında benim hatam. Bugün imgur’un geçici olarak engellenmesine neden olan kişi benim. Gerçekten üzgünüm” diyordu. Ardından da Facebook üzerinde zararlı URL’leri temizleyen sistemde yaptığı hatanın detaylarını anlatıyordu.

Yazdığı samimi açıklama birkaç saat boyunca Facebook’a öfkelerini paylaşan grubu yatıştırmaya yetti ve Reddit kullanıcılarının büyük bölümü Jones’un bu davranışı üzerine olumlu yorumları ile desteklediler.

Yani bir anlamda Jones bu krizi doğru idare ederek hem kendisinin, hem de Facebook’un imajına zarar gelmesini önlemiş oldu…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.