Yandex Türkiye'nin yönetim kurulu başkanlığına Mehmet Ali Yalçındağ getirildi

Yandex Türkiye'nin yönetim kurulu başkanlığına Mehmet Ali Yalçındağ getirildi

Son zamanlarda birbiri ardına açtığı servisler ve açıkhava reklamlarıyla dikkatleri toplayan Yandex Türkiye'de Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, medya sektörünün önemli isimleri arasında yer alan ve Doğan Yayın Holding'de üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunan Mehmet Ali Yalçındağ getirildi.

Reuters aracılığı ile duyurulan haber herkes için biraz sürpriz oldu. Nasdaq'ta YNDX olarak işlem gören Rusya'nın dev internet şirketi Yandex, Türkiye'de yatırım ve yerelleştirme faaliyetlerine devam ediyor ve Türk internet kullanıcılarına 2011 yılının Eylül ayından itibaren hizmet veriyor ve servislerini teker teker açarak Türk internet pazarına yerleşiyor.

Yandex'in kurucusu ve CEO'su Arkady Volozh, Reuters'a yaptığı açıklamada Yalçındağ'ı takımda gördükleri için mutlu olduklarını dile getirmiş. Yandex'in Türkiye operasyonunun başında artık medya konusunda çok tecrübeli bir isim olan Mehmet Ali Yalçındağ'ın bulunması Yandex'in Türkiye'de hızlı büyümesine mutlaka büyük bir katkı sağlayacaktır.

Konu ile ilgili yine Reuters'a konuşan Yalçındağ ise dünyanın en büyük internet firmalarından Yandex'in parçası olduğu için duyduğu heyecanı dile getirerek, Türk internet kullanıcılarının dijital pazardaki rekabetten yararlanmaya devam edeceğini söyledi. Tahminim yakın gelecekte Yandex Türkiye'nin Türk internet piyasasında yaptığı yatırımların meyvelerini toplamaya başlayacağını ve Rusya'daki pek çok servisi Türkiye'ye getirerek lokalizasyonu hızlandıracağını göreceğiz.

Mehmet Ali Yalçındağ kimdir?

Mehmet Ali Yalçındağ medya sektörünün yakından tanıdığı isimler arasında yer alıyor. Şu anda Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğan Yayın Holding Başkan Vekili görevlerini yürüten Mehmet Ali Yalçındağ, 1990 yılında Doğan Dış Ticaret'te, 1991 yılında Doğan Holding İcra Komitesi'nde ve 1992 yılında da Milliyet Gazetesi'nde genel müdür yardımcısı olarak çalışmaya başlamıştır.

Öte yandan Mehmet Ali Yalçındağ, Uluslararası Reklamcılık Derneği (IAA ) Türkiye Başkanı, Türkiye Reklam Konseyi Başkanı, TÜSİAD Üyeliği, Galatasaray Spor Kulübü Üyeliği, WEF Medya Yöneticileri Üyeliği görevlerini de sürdürüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.