Reklam gelirindeki artışta internet tüm mecraları solladı

Reklam gelirindeki artışta internet tüm mecraları solladı

Nielsen tarafından hazırlanan rapora göre dünya genelindeki internet reklam harcamaları, Latin Amerika, Orta Doğu ve Afrika bölgelerindeki harcamaların hızlı yükselişinin katksıyla 2011'in ilk çeyreğine kıyasla yüzde 12'lik bir büyüme gerçekleştirdi. Bu tüm mecralar içindeki en yüksek oran.

Reklam harcamalarının dağılımını gösteren grafiklerde en dikkat çeken konu konvansiyonel medyada yapılan reklam harcamalarındaki durgunluk ve hatta gerileme. Tek istisna, yüzde 7.9 gelir artışı yaşayan radyo.

 

Yukarıdaki grafikte de görebileceğiniz üzere, dergilerde düşüş var, gazete reklamlarındaki artış da ivme kaybetmiş. Bu durum dergileri gazetelere göre daha hızlı bir değişime zorlayacak, yakın gelecekte artık çok daha fazla dergiyi elektronik ortamda görmeye başlayacağız. Dergiler maliyetlerini basılı sirkülasyonu düşürerek azaltıp, tablet edisyonlarından elde edilen geliri de çeşitli kampanyalarla arttıracaklar. Bu süreçte tablet edisyonlarının abone sayısının artmasıyla daha tırmanacak olan dijital reklamlar, internetin hanesine yazılacak.

Orta Doğu, Afrika ve Güney Amerika bölgelerindeki yükseliş ayrıca dikkat çekiyor. Bu bölgelerdeki yükseliş dünya ortalaması yukarı çekse de Kuzey Amerika ve Avrupa'daki artış oranları oldukça düşük ve doygunluk seviyesine erişilmiş izlenimi uyandırıyor. Kuzey Amerika'daki dergi ve gazetelerin artık gözden düştüğü apaçık bir şekilde belli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.