Wob.io: Müzikseverler için yeni, kolay ve kişisel bir seçim

Wob.io: Müzikseverler için yeni, kolay ve kişisel bir seçim

Daha önce Benzinciler uygulamasını geliştiren Emir Alp ve Ümit Kitapçıgil bu kez Wob.io ile karşımızda. İkilinin 3,5 ay gibi bir sürede geliştirdiği online müzik dinleme hizmeti kolay ve kişiye özgü müzik dinleme deneyimi sunuyor.

Wobio'nun müzik arşivini Lastfm, Pandora, Youtube ve Echonest üzerinden geliyor. Aramanıza yönelik müzikleri sıralarken, konum bilginize göre hava durumunu, bilgisayarınızın işletim sistemini vb. bilgileri dikkate alarak size en keyifli deneyimi sunmaya çalışıyor.

Kendini müzik arama motoru olarak özetlese de Wobio'nun görselliğe ve içeriğe önem veren bir yönü var. Kullanıcılar kendi parça listelerine (radyo olarak anılıyor) arkaplan resimleri ekleyebiliyor, HTML5 canvas şeklinde kullanabiliyor ve istenilen şarkılar klipleri ile sunulabiliyor. Bu arkaplanlar da sabit resimler, hareketli gifler veya HTML5 tabanlı dinamik görüntüler kullanabiliyor.

Kullanıcılar dilerse direkt olarak Instagram'dan arama yaparak kendinin veya başkalarının fotoğraflarını arkaplan olarak kullanabiliyor.  Kendi müzik tünelini de oluşturabiliyor ki zaman içinde Wob.io'nun sanatçı ve kullanıcılar arası bir etkileşim oluşturması için bu özellik mantıklı görünüyor.

Şimdilik test süresince yoluna devam eden ve bir geliri olmayan girişimin geliştiricileri, önümüzdeki aylarda test sürecinden çıkarak basit reklam uygulamalarıyla kazanç sağlamayı umuyor. Sonrasında ise Türkiye'de hizmet vermek için kaçınılmaz olan MÜYAP'la masaya oturma süreci var.

Wob.io'nun başarılı arayüzünün yanında, sanatçılar hakkında küçük bilgiler sunmak gibi küçük zenginlikleri var. Dijital sektörde gelir kazanmayı hakeden bu girişimde kendi radyonuzu kurmadan önce popüler radyolara göz atabilir, yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.