Android tabanlı bir konsol, oyunu değiştirebilir mi?

Android tabanlı bir konsol, oyunu değiştirebilir mi?

Oyun sektörü değişiyor. Söz konusu değişim sadece kutulu oyunların yerlerini dijital kanallardan dağıtılan oyunlara bırakması değil, mobil cihazların da giderek güçlenmesi ve üst seviye bir oyun tecrübesi sunması bu değişimin önemli yansımaları. Başlangıçta sadece iletişim ihtiyacını çözmek için ortaya çıkan mobil cihazların bugün artık açıkça gözlerini oyun konsollarının tahtına çevirdiklerini görüyoruz.

Peki bu iki konsept bir araya gelebilir mi? Ouya adlı proje buna çok yakın bir fikir ile ortaya çıktı. Android tabanlı bu oyun konsolu fikri, konsollar ile mobil cihazları birbirlerine daha da yakınlaştırabilir. Üstelik bu sayede mobil oyun geliştiricileri konsol piyasasına da çok daha kolay bir şekilde adım atabilirler.

The Verge’in ortaya çıkardığı Ouya, 99 dolara satılacak Android tabanlı bir oyun konsolu yapmak hedefiyle yola çıkmış ve son derece de iddialı görünüyor.

Ouya tamamen açık bir oyun platformu olma iddiası ile yola çıkmış. Kurucuların açıklamasına göre isteyen herkes Ouya için oyun geliştirip yayınlayabilecek ve tüm oyunlar Free2Play modelinde ücretsiz oyun deneyimi sunacaklar. Bir adım daha ötesinde klasik bir oyun konsol gibi doğrudan TV’nize bağlayıp kullanabileceğinizi Ouya’yı fiziksel olarak “hack etmek” de sizin elinizde; konsolun kutusunun içerisinden bunun için kullanabileceğiniz araçların da çıkacağını söylüyorlar.

Ouya girişiminin diğer ilgi çeken özelliği kadrosu. Daha önce Samsung’un yanı sıra Swarovski ve Prada için de çalışmış olan tasarımcı Yves Behar, Microsoft’ta Xbox için oyun yayıncılığı departmanında başkan yardımcılığı yapmış Ed Fries, eski IGN yöneticilerinden Julie Uhrman, Amazon’a ait Lab126’dan Muffi Ghadiali gibi isimler Ouya’yı daha da ilgi çekici hale getiriyor.

Tüm bunlara rağmen Ouya veya başka benzer bir projede son kararı vermek için ürünün resmen tanıtılmasını beklemekte fayda var. Her ne kadar bu hali ile çok ilgi çekici olsa da, daha ciddi bir yorum yapmadan önce 99 dolara satılacak bir oyun konsolunun donanım özelliklerinin ne kadar yeterli olacağını görmekte fayda var.

Ayrıca cihazın Android tabanlı olması oyun çeşitliliği açısından büyük bir potansiyel sunuyor gibi görünmesine rağmen, dağıtım kanalının tam olarak nasıl olacağını da bekleyip görmekte fayda var. Örneğin bu durumda dağıtım kanalı olarak Google Play’in tercih edilmeme ihtimali yüksek görünüyor. Peki ama o zaman kullanılacak üçüncü taraf Android pazarının en gibi özellikleri olacak?

Ouya ciddi potansiyeli ile birlikte, beraberinde getirdiği soru işaretleri ile yakından takip etmeye devam edeceğimiz bir girişim olacak…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.