Anlık trafik takibini öne çeken Chartbeat Twitter'ı içeri aldı

Anlık trafik takibini öne çeken Chartbeat Twitter'ı içeri aldı

İnternet giderek anlık tepkilere dayalı bir ortam haline gelmesine rağmen Chartbeat ve benzeri hizmetlerin sağladığı katma değer tartışmalıydı. Hele ki bu servislerin sunduğu veriyi değerlendirmiyorsanız. Ancak bu gri nokta Chartbeat'in yenilikleriyle yavaş yavaş temize çıkmaya başlıyor.

"Heads Up Display" adı verilen ve geçtiğimiz günlerde devreye alınan yenilik, Chartbeat yönetim/izleme ekranına girmeden web siteniz üzerindeki canlı trafik bilgilerini görmenizi kolaylaştırıyor. Bir sayfa üzerindeki ana ziyaretçi bilgilerini görebildiğiniz bildirim aracı, üzerine tıkladığınızda size daha detaylı bilgiler sunuyor. Kaç ziyaretçi hangi kaynaktan geldi, ne zamandır sayfada vb..

Yeni özellik anasayfa performansını daha detaylı şekilde gösteriyor. Popüler sayfa sıralaması ve tıklanma oranı gibi bilgileri hızlıca görebilmenizi sağlıyor. Yani Chartbeat.com altındaki izleme ekranını kabaca web sitenize taşıyor. Bu özellikten Chartbeat'in Publishing (eski adıyla Newsbeat) ürününü kullananlar faydalanabiliyor.

Etkileşimli Twitter entegrasyonu

Daha önce sosyal ağlara dair trafik bilgilerini görüntülemeye başlayan Chartbeat, bu kez kullanıcılardan alınan geri bildirimleri de izleme ekranına ekliyor.

Sosyal trafik sekmesini zenginleştiren bu yenilikle Twitter'da sizden bahseden iletileri görebiliyor, cevap verebiliyor, tekrar paylaşıp (retweet etmek) favorilerinize ekleyebiliyorsunuz.

Kendi iletilerinizi bir akış halinde görebiliyor ve bunların sayfanın trafiğini nasıl etkilediğini görebiliyorsunuz. En sosyal sayfalar da görüntülenebiliyor ve uzun dönemde sosyal ağlardaki performansınızın analizini yapmanıza izin veriyor.

Görünen o ki, anlık trafik analiz uygulamaları da zamanla kullanıcılara eğilecek ve sosyal etkiyle site dinamizmini geliştirmeye çalışacak. Google'ın satın aldığı Postrank de işin bu tarafına eğiliyor ve hem kullanıcıları hem de yazıların (sayfaların) etkileşimini ölçüyordu. Chartbeat bu alana yeni yeni adım atıyor olsa da gerçek zamanlı trafik analizinde Google Analytics'ten önde ve bunu olumlu şekilde kullanabilir..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.