Google yeni programlarıyla geliştiricilere bir adım daha yakın

Google yeni programlarıyla geliştiricilere bir adım daha yakın

Platform sahibi firmalar için bağımsız geliştiricilerin önemi çok büyük. Google, Apple, Microsoft gibi dev firmalar bağımsız geliştiricileri kendi platformları için özgün uygulamalar hazırlamaları için teşvik etmek için çeşitli yöntemler deniyor. Google da bu konuda attığı iki yeni adımla birlikte geliştiricileri hem bilgilendirmek, hem de kendi platformunda uygulama geliştirecek kişilerin sayısını artırmayı hedefliyor.

Programlardan ilki olan Google Developers Academy farklı Google servisleri ile ilgili eğitim programlarını içeriyor. İkincisi ise biraz daha iddialı ve odağı akademik çevre. Google I/O’da kapalı beta sürecini tamamlayarak resmen duyurulan Google Developers University Consortium akademisyenlerin bilgi paylaşması ve iş birliklerinde bulunması için düşünülmüş.

Geliştiricilere daha geleneksel bir şekilde destek olmayı hedefleyen Google Developers Academy, Google’ın geliştirici araçları ve API’lerinin nasıl kullanılabileceğine dair bilgiler içeriyor. Şu an için bu çerçevede reklam, bulut bilişim, Google Drive, Haritalar ve YouTube ile ilgili hazırlanmış eğitim programları bulunuyor. Zaman içersinde hem eğitim konularının zenginleştirilmesi, hem de başlıkların genişletilmesi hedefleniyor.

University Consortium ise Google araçlarını kullanan akademisyenlerin eğitim ve araştırma konularında işbirliği ile oluşturulan bir topluluk olması amacıyla yola çıkmış durumda. Eğitim dünyasının kullanabileceği materyalleri sunan Google, bu platform üzerinde akademisyenlerin kendi çalışmalarını sergileyebilmeleri ve fikir alışverişinde bulunabilmelerini hedefliyor.

Google I/O’da duyurulan pek çok önemli yenilik arasında özellikle geliştiriciler açısından büyük önem taşıyan bu iki yeni platform uzun vadede Google’ın geliştirici ekosisteminin güçlenmesine katkıda bulunacağı kesin. Ama Google’ın geliştiricilere yakın olma çabalarında kendi platformları üzerinden sunacağı gelir imkanlarını zenginleştirmesi bu açıdan daha da önemli olacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.