Apple'ın podcastseverlere özel uygulaması

Apple'ın podcastseverlere özel uygulaması

iOS 6 beta 2'yi açan Apple, kararlı sürümü tüm kullanıcılara sunmadan önce yeni bir uygulamayı App Store'da yayına aldı. Apple'ın resmi uygulamalarına arasına katılan yeni uygulamanın adı Podcasts (Podcastler).

Adından anlaşılacağı gibi uygulama bir podcast (vikipedi)  havuzu olarak kullanıcıların podcastlere erişimini kolaylaştırıyor ve podcastlerini geniş kitlelere ulaştırmak isteyenler için bir platform olarak öne çıkıyor.

Uygulama ile ses ve video podcastlere erişebilir, bilgisayarınıza kaydedebilir, kolayca takip edebilirsiniz. Farklı kategorilerde 40 dilde yayınlanan podcastlere göz atabilirsiniz ama uygulamanın iOS 5.1'in altında sürümleri desteklemediğini üzülerek paylaşmak zorundayım.

Apple'ın iPod ile fitilini ateşlediği podcast kavramı özellikle online medya döneminin ilk çağlarında ciddi bir bilgi beslemesi olarak dikkat çekmişti. Yeni uygulama Apple'ın podcastseverleri bir araya getirmesi açısından dikkate değer bir adım ve App Store'da kısa sürede üst sıralara çıkacak gibi duruyor.

Şimdilik Podcastler uygulamasında de ülkeye veya dile göre arama yapamıyoruz ama podcastlerinizi gönderirseniz yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.