Apple günde 137 bin iPhone satmış

Apple'ın bilançosunu her çeyrek sonunda paylaşıyoruz. Özellikle iPhone'dan sonra gelirlerini yükselten şirket kârlılıkta da sektör içi sektör dışı farketmeden rekor kırıyor. İlk iPhone'nun piyasaya sürülmesinden bu yana yaklaşık 5 yıl geçti; peki şu ana kadar kaç milyon dolarlık iPhone satıldığını merak ediyor musunuz?

Strategy Analytics iPhone satışlarını alt alta toplayarak bir bilanço çıkarmış. Buna göre 2007 yılından bugüne kadar dünya çapında 250 milyon adet iPhone satıldığını görüyoruz. Bu günde yaklaşık 137 bin adet, dakikada ise 95 iPhone satılmış olması demek.

iPhone satış rakamları bu denli yüksek olunca hatırı sayılır bir geliri de beraberinde getiriyor. Apple'ın 5 yıl sonunda sadece iPhone satışlarından elde ettiği gelir 150 milyar dolar. Yıl bazında baktığımızdaysa şirketin ortama 30 milyar dolarlık gelir elde ettiğini görüyoruz.

Bu rakamlar ilk iPhone satışlarını kapsadığı için Apple için sancılı dönemleri de içine alıyor. Ancak ilk iPhone'dan sonra şirketin akıllı telefon gelirleri neredeyse üçe katlandı. Satışlardaki bu ivmenin iPhone 4S'e kadar sürdüğünü söyleyebiliriz. Apple 2008 yılında yüzde 1 pazar payına sahipti ve sadece 10 milyon cihaz satışına imza atmıştı.

Yeni iPhone'u birkaç ay içinde piyasaya sürmesi beklenen Apple'ın satış ve gelir grafiğini merak ediyoruz. Başta Samsung olmak üzere birçok akıllı telefon üreticisi Apple'ın tahtını sarsmak için ellerinden geleni yapıyor ve çok başarısız da sayılmazlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.