Samsung'dan 4 milyon dolar ödüllü uygulama yarışması

Samsung'dan 4 milyon dolar ödüllü uygulama yarışması

Akıllı telefon üreticileri kendi uygulama ekosistemlerini geliştirmek için yarışmalar düzenleyerek yetenekli uygulama geliştiricileri saflarına çekmek istiyor. Samsung da Galaxy serilerine yeni bir soluk kazandırmak için bir yarışma düzenleyerek uygulama geliştiricilere toplam 4 milyon dolar dağıtacak.

5 Temmuz-30 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenlenen Samsung Smart App Challange 2012 adındaki yarışmanın odak konusu özellikle Galaxy Tab ve Galaxy Note. Yarışmanın en can alıcı noktasıysa ödül. Proje kapsamında seçilen en iyi 80 uygulamaya toplamda 4.08 milyon dolar verilecek.

Seçilecek 80 uygulamanın 60'ı Samsung Super App kategorisinde gerçekleşecek. Geriye kalan 20 uygulamaysa Samsung'un kalemi olan S-Pen uygulamalarına yönelik olacak. Kendi kategorisinde birinci olan geliştiriciye 100 bin dolar, ikinciye 50 bin dolar, üçüncüye ise 30 bin dolar para ödülü verilecek. Büyük ödülün de 200 bin dolar olduğunu belirtmek istiyoruz.

Yarışma kriterlerine baktığımızda, geliştirilen uygulamada özgünlük, iş modeli, kullanıcı memnuyeti, kullanılabilirlik ve tasarım gibi konu başlıklarının ön plana çıktığını görüyoruz. Buna ek olarak geliştirilen uygulamanın Samsung Apps mağazasında yayınlanabilir olması gerekiyor.

Samsung Türkiye Dijital Pazarlama Yöneticisi Eren Kumcuoğlu, Türkiye'deki uygulama geliştiricileri desteklemek için Smart App Challenge 2012'ye davet ediyor. Binlerce dolarlık para ödülünün verildiği yarışmaya buradan başvurabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.