RIM büyük yol ayrımında

Kanadalı akıllı telefon üreticisi RIM, özellikle son 1 yılda kendini toparlamaya çalışıyor ama beklenen olumlu haber bir türlü gelmiyor. Son haberler de RIM'ın yeni bir yol ayrımında olduğuna işaret ediyor.

RIM'in mesajlaşma ve donanım bölümünü iki ayrı birim haline getirirken donanım bölümünü satabileceği gelen son bilgiler arasında. Kaynaklar açıklanmasa da  JP Morgan ve RBC Capital ile yapılan görüşmelerden de bahsediliyor. Buna göre RIM çoğunluk hissesini satabilir.

Çoğunluk hisse satışının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği meçhul ama Kanadalı şirketin yeniden yazılım lisanslama yönünde adım atabileceği de değerlendirilen ihtimaller arasında ki bu konu daha önce de gündeme gelmişti. RIM'in cihaz üretim tarafında olası müşterileri olarak Facebook ve Amazon'un, hisse satışında ise Microsoft'un adı geçiyor.

RIM için dile getirilen yeni işten çıkarma dalgası da olumsuz gelişmelerden ve RIM'in bu kez ciddi bir adım atma olasılığını güçlendiriyor. Zira Blackberry'nin üreticisi RIM 2012′nin 4. çeyreğine göre 125 milyon dolar net kayıp yaşamıştı ve sonrasında da durum pek parlak olmadı.

Bir kaç yıl öncesinin yükselen akıllı telefon üreticisinin bugünlere gelmiş olmasında iki ana sebep olduğu aşikar. Biri Apple'ın kararlı yükselişi diğeri ise Google'ın diğer üreticilerle Android'i ciddi şekilde yaygınlaştırması. Bu iki şirket arasındaki rekabetin nasıl devam edeceği ise sanırım RIM bayrağının ne kadar daha dalgalanacağından daha fazla merak ediliyor.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.