Undwind: Dijital koleksiyonerler için sosyal arama uygulaması

Undwind: Dijital koleksiyonerler için sosyal arama uygulaması

Bilgi kaynaklarımız taşınabilir akıllı cihazların içine girdikçe bunları kontrol etmek ve yenilerini keşfetmek için mobil uygulamalara ihtiyaç duyuyoruz. iPhone uygulaması Unwind de dijital varlıklarımıza özel bir arama ve keşif uygulaması olarak karşımıza çıkıyor.

NewYork merkezli Unwind, uygulama, kitap, film ve müzik gibi farklı kategoriler altında kişiye özgü koleksiyonlar sunuyor. Üye olmadan gezinebildiğiniz uygulamada üye olarak çok daha fazla içerik görmeniz, sosyal ağ hesaplarınızı eklediğinizde size özgü sonuçlar almanız mümkün.

Kendini eğlence odaklı bir arama motoru olarak da tanımlayan Unwind'in profillere dayalı sosyal bir kurgusu da var. Bu sayede kişiler üzerinden farklı koleksiyonlara ulaşmanız, yeni şeyler keşfetmeniz ve beğeninizi (beğenmediğinizi) göstermeniz mümkün.

Unwind'in kendinize ait gizli/açık koleksiyonlar oluşturmanıza izin vermesi de son derece güzel ve bu sayede kendi yukarıda bahsettiğimiz 4 kategoride (uygulama, kitap, film ve müzik) kendi dijital varlıklarını listeleyebiliyorsunuz. Listelerinizi sosyal ağlarda paylaşabiliyorsunuz.

Techcrunch Distrupt girişimlerinden olan Unwind'in kurucularından Shubhra Bhatnagar, uygulamanın arkadaşlarınızdan ilham alan ve bu sebeple anlamlı olan bir arama motoru olduğunu söylüyor. Arama yapmak bir yana uygulamada popüler koleksiyonları ve tekil içerikleri de kolayca görmek mümkün.

Unwind maalesef web üzerinde bir  hizmet sunmuyor ama dijital alanda aktif bir kullanıcı ve arşivciyseniz ve tabii iOS kullanıcısıysanız Unwind'i kesinlikle deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.