Microsoft, iPad alternatifini kendisi geliştirecek

Microsoft, iPad alternatifini kendisi geliştirecek

Pek çok alternatifi olsa da tablet pazarında iPad’in tartışmasız üstünlüğü devam ediyor. Apple’ın önemli rakiplerinin tamamının gözleri bir anlamda iPad’in oluşturduğu bu yeni pazardaki yüksek rakamlarda ama bugüne kadar pek azı tablet piyasasında kayda değer bir başarı elde edebildi.

Bu rakiplerden biri de Microsoft. iPhone ve iPad’e kadar nispeten çok daha rahat sürdürüdüğü rekabette artık geriye düştü ve bu durumu değiştirmek için bir şeyler yapması gerektiğini biliyor. Pek çok farklı kaynağın aynı anda duyurduğu haberlere göre Microsoft yeni tablet stratejisini belirledi ve bu strateji doğrudan iPad’i hedef alıyor, üstelik Apple’ın yöntemleriyle...

Microsoft’un yeni tablet stratejisi ile ilgili en net bilgilerin, firmanın Pazartesi günü Los Angeles’ta düzenleyeceği özel bir etkinlikte resmi olarak ortaya çıkması bekleniyor. Ama sızan bilgiler arasında Microsoft’un artık tablet konusunda daha öncekilerden çok farklı bir yaklaşım sergileyeceği yönünde.

İddiara göre Microsoft kendi tabletini üretecek. Aynı Apple’ın yaptığı gibi hem yazılım, hem de donanım üretimi tamamen Microsoft tarafından yönetilecek. Böylece Apple’ın yıllardır sürdürdüğü (ve oldukça da başarılı olan) entegre ve uyumlu sistem politikasına geçiş yapılmış olacak.

Fakat bugünlere bunun tam tersi bir yol izleyerek, yani sadece yazılım üretip, donanım üreticileri ile iş birliklerine giderek gelen Microsoft için bu oldukça cesur bir hamle. Çünkü herkesin gözünün olduğu tablet piyasasında çözüm ortaklarından bağımsız bir strateji izlemesi firmanın çok hassas dengeler üzerine kurulu ilişkilerini de riske atması anlamına gelebilir.

Windows 8’in bir sürümü olan Windows RT işletim sistemine ve ARM işlemciye sahip olması beklenen Microsoft tableti kendi üretecek olursa, bunca yıldır birlikte çalıştığı Dell, HP, Lenovo gibi dev firmaların nasıl bir tepki vereceklerini kestirmek mümkün değil. Bu durumda bu firmaların tablet pazarına girmek için tek alternatifleri Android olabilir ama Google’ın da kendi cihazlarını üretiyor olması ve de Motorola satın alması gibi detaylar işleri biraz daha karıştırıyor.

Çok kısa süre içerisinde Microsoft’un stratejisinin detayları ortaya çıkmış olacak ve bir anlamda tablet pazarının geleceği de yavaş yavaş şekillecek…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.