Netmera uygulama geliştiricileri buluta davet ediyor

Netmera uygulama geliştiricileri buluta davet ediyor

2008 yılından bu yana ağırlıklı olarak mobil internet, telekom çözümleri alanında çalışan Inomera Research, yeni ürünü Netmera ile mobil uygulamalarınızı buluta taşıyor.

Kaan Bingöl ve Ahmet Başaran'ın kurucusu olduğu Inomera, 2009'dan bu yana Tübitak ve Kosgeb Ar-Ge destekleriyle geliştirdiği bulut tabanlı platformunu telekomünikasyon ve bankacılık gibi önemli kurumsal müşterilere sunuyor. Bulut platformunu bireysel kullanıma veya küçük mobil geliştirici ekiplerine açmayı düşünen ekibin yeni hizmet de Netmera.com olmuş.

Nisan ayında ortaya çıkan Netmera aşağıdaki tanıtım videosunda göreceğiniz gibi İngilizce (maalesef Türkçe altyazı yok) ile tüm dünyaya açılmak istiyor.

Başta mobil HTML5 uygulamalarının geliştirmesi için araçlar ve ortamlar sunan Netmera, uygulamaların paraya çevrilmesini için bir ücretlendirme sistemine sahip. Katılacak yeni geliştiricilerden alınacak geri bildirimlere göre zamanla yeni özellikler devreye alınacak. İyileştirmeler yapılacak.

Netmera'yı kullanmak şimdilik (kapalı test süresi boyunca) ücretsiz. İçerde 100 üye var ve 10-15 civarında uygulama bulunuyor.

Uygulamanızı Netmera'nın bulut altyapısına taşımak isterseniz sunulan kaynaklar dökümanlara ve rehber bölümüne göz atabilirsiniz. Üye olmak için ise girişte "wbrz1252" kodunu lullanmanız yeterli.

Bu tür yerli platformların gelişmesi teknolojik anlamda değerli olduğu gibi yerli mobil uygulama ekosistemine dair bir kaynak olması açısından da önem taşıyor. Tabii kayda değer araştırmalar için yerli geliştiricilerin bu tür yerli platformlara taşınması gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.