İstanbul Melek Yatırımcı Merkezi'nde ilk girişimci-yatırımcı buluşması

İstanbul Melek Yatırımcı Merkezi'nde ilk girişimci-yatırımcı buluşması

Ocak 2012’de Türkiye'deki girişim ekosistemine 'merhaba' diyen İstanbul Melek Yatırımcı Merkezi (İMYM), girişimci ve yatırımcıları bir araya getiriyor.

İlk kez 21 Haziran'da İstanbul Şehir Üniversitesi Altunizade Kampüsü'nde gerçekleşecek olan etkinlikte yatırıma hazırlanan girişimler 'akıllı' sermaye ile buluşması hedefleniyor. Girişimciler, sunumlarının ardından  yatırımcılarla bir araya gelerek yüz yüze görüşebilecek. Kapsamı geniş tutulan programda internet ve teknoloji sektörlerinden girişimler de özel ilgi görüyor.

Etkinlikte sunum yapacak girişimler arasında Poddyum, Davetlimsin ve Güzel Şeyler bulunuyor. Girişimlerden kısaca bahsetmek istiyoruz. Poddyum, ünlü tasarımcıların ev eşyası, tekstil ve aksesuar kategorilerinde satış yapan bir e-ticaret sitesi. Davetlimsin.com düğüne katılamayacak olan davetlilerin internet üzerinde takı gönderebileceği bir platform.

İMYM sadece internet girişimlerine yatırım yapan bir merkez değil. Farklı sektörlerdeki girişimlere yatırım gerçekleştirebiliyor. Bunun örneğini Güzel Şeyler'de görüyoruz. 2011 yılında kurulan girişi akıllı ev sistemleri üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin ulaştığı ciro miktarıysa 545 bin TL olduğunu paylaşmak istiyoruz.

Etkinlikte sunum yapacak olan girişimlerin daha önce başka yatırım platformlarında listelenmemiş veya sunum yapmamış olduklarını görüyoruz, yani ilk kez yatırımcı karşısına çıkacaklar. Bu İMYM'nin tanıtacağı yatırımlar için önemli bir kriter olabilir.

Yatırımcı-girişimci buluşmasına katılacak girişimler üç farklı süreçten geçiyor. Bu süreçlerden ilki 'değerlendirme süreci'. Değerlendirme sürecinde girişimcilerin iş fikri değerlendirmesi yapılıyor. İkinci süreç olan 'klinik süreci'nde girişimcilerin iş modeli, iş planı ve gelecek projeksiyonu ele alınıyor, yatırımcıların sunumları gerçekleştiriliyor. Üçüncü süreçteyse yatırımcılara ulaşma evresi tamamlanıyor. Yatırımcılara iş fikri özeti iletiyor ve yatırımcı-girişimci buluşması gerçekleştiriliyor.

Bu yıl ikinci yatırımcı-girişimci buluşmasının Kasım ayında gerçekleşeceğini de sözlerimize eklemek istiyoruz. Daha detaylı bilgiye bu adresten ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.