Erkekler Googlecı, kadınlar Yahoocu [İnfografik]

Erkekler Googlecı, kadınlar Yahoocu [İnfografik]

Birçok sosyolojik araştırmada ilk olarak cinsiyete göre eğilimlere bakılır. Şimdi paylaşacağımız araştırmada internet ve uygulama ekosisteminde kadın ve erkeklerin kullanım alışkanlıkları yer alıyor.

AppAware'in yaptığı araştırmaya göre, erkeklerin daha çok Google uygulamalarını kullanıyor, kadınlarsa Yahoo'nun e-posta servisini tercih ediyor. Kadın kullanıcıların yüzde 40'ı Yahoo'nun e-posta servisini kullanıyor.

Araştırmada yer alan diğer bir detaysa Google uygulamalarını daha çok erkekler tarafından kullanıyor olması. Buna göre erkeklerin yüzde 39'u Google uygulamalarını kullanıyor, kadınlardaysa bu oran yüzde 15 civarında.

Kullanıcıların indirdikleri uygulama kriterlerine göreyse akıllı telefon kullanıcılarında erkekler öne çıkıyor. Erkeklerin akıllı telefonlarında ortalama 90 uygulama bulunurken, kadınların telefonlarında ortalama 70 uygulama bulunuyor.

Kadınların beş yıldız verdiği yani beğendiği uygulamalar arasında Word Search, Jewels Stars, Background HD Wallpapers, Photo Grid ve Line bulunuyor. Erkeklerin ise SpeedTest.net, TitaniumBackup, ROM Manager, Google Currents ve SoundHound uygulamalarını beğendiği görülüyor.

Araştırmanın ABD, Almanya ve İngiltere' de bulunan yaklaşık 20 bin kullanıcı arasında gerçekleştirildiğini paylaşmak istiyoruz. Tüm dünyadaki kullanıcıların alışkanlıklarını göstermiyor, yine de cinsiyete göre kullanım alışkanlıkları biraz da olsa görülebiliyor.

AppAware'in hazırladığı infografiği aşağıda görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.