Salesforce'tan sosyal medya pazarlamasına 689 milyon dolar yatırım [Video]

Salesforce'tan sosyal medya pazarlamasına 689 milyon dolar yatırım [Video]

Geçen yıl yüksek rakamlı Radian6 satın almasıyla büyüme atağı başlatan Salesforce.com, yeni bir anlaşmaya imza attı ve sosyal medya pazarlama şirketi Buddy Media'yı satın aldı. Şirket için ödenen bedel ise tam olarak 689 milyon dolar.

Bulut bilişim tabanlı CRM konusunda uzman olan Salesforce'ın Buddy Media'yı satın alma anlaşmasının detaylarına baktığımızda, 467 milyon dolarını nakit olarak verdiğini görüyoruz. Geriye kalan kısmın 184 milyonu Salesforce.com'un genel hisselerinden, 38 milyon dolarıysa sınırlı hisselerinden oluşuyor.

Buddy Media'nın değerini anlamak için birkaç bilgi vermeliyiz. Sosyal pazarlama şirketlerinin önde gelen isimlerinden Buddy Media 2010 yılında 20 milyon, 2011 yılındaysa 50 milyon dolarlık gelir elde etti. Yani şirket gelir bazında bir yılda 2.5 katlık bir büyümeye imza attı. Son olarak 90 milyon dolarlık bir yatırım almış olduğunu da belirtmek istiyoruz.

Salesforce'un New York Borsası'ndaki hisselerine baktığımızda ise satın alma haberinden olumlu etkilendiği söyleyemiyoruz. seans öncesi işlemlerde yüzde 1 oranında düşüş kaydettiğini görüyoruz. Seans açıldıktan sonra şirketin hisseleri yükselişe geçebilir, ama şuan için Salesforce.com yatırımcıları satın alma anlaşmasından memnun görünmüyor.

Bu arada anlaşmayı duyurmak için Buddy Media CEO'su Michael Lazerow farklı bir yönteme başvurdu. Lazerow kamera karşısına geçerek, iPad'inden hazırlığı sunumu paylaştı. Michael Lazerow'un trajik hayat hikayesi ve satın alma duyurusu için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.