Nintendo'dan mobil oyunlara karşı iki yenilik: Wii U ve Miiverse

Nintendo'dan mobil oyunlara karşı iki yenilik: Wii U ve Miiverse

Mobil oyunların başarısı çoktan tescillendi ama bu başarıyı tehdit eden ve destekleyen girişimler art arda geliyor. iPhone için geliştirilen yeni bir oyun kumandası vitrinlerde yerini alırken Nintendo, Wii için yeni bir kumanda ve sosyal ağ dünyasını tanıttı.

Öncelikle iPhone tarafından bahsedelim. iCade Mobile adı verilen bu ürün iPhone ve iPod Touch'ın içine yerleştirilebileceği Bluetooth özellikli kumanda. Şimilik 400 oyunu destekleyen cihaz, iPhone'da oyun oynamayı sevenler için daha keyifli bir deneyim vaat ediyor. iPhone'u bir nevi Playstation Portable (PSP) şekline dönüştürüyor.

iPad için klasik Atari oyunlarına uygun iCade Core adlı farklı kumanda da üreten şirket, bu cihazlarla mobil oyunların başarısını perçinleyebilir. Tabii karşı taraftaki adımları geride bırakabilirse. Zira Nintendo da oyun konsolu pazarında yeni bir rekabet alanı açıyor.

Nintendo'nun Wii GamePad adını verdiği yeni ürün mobil oyun kumandası ise şirketin bir çok yeteneği bir arada topladığı bir cihaz. Geçen yıl paylaştığı prototip çalışmayı gerçeğe dönüştüren Nintendo'nun yeni ürünü kendi ekranı ve TV arasındaki iletişim gücüyle dikkat çekiyor. Wii U'da jiroskop ve ivme ölçerin yanısıra NFC özelliği de bulunuyor.

Televizyon ile dinamik bir ilişki kuran kumanda, 5-7 Haziran'daki E3 konferansında sahneye çıkacak.  Wii U ile birlikte daha geleneksel bir kumanda olarak tanıtılan Wii U Pro'nun yanısıra Wii U kullanıcılarını ilgilendiren yeni bir sosyal ağ da Nintendo'nun yenilikleri arasında yer alıyor.

Miiverse adı verilen etkileşimli bu sosyal ağ kullanıcıların mekandan bağımsız şekilde birlikte oyun oynayabilmesini sağlıyor. Tarayıcı tabanlı bir yenilik olan Miiverse, bu sayede farklı alanlara da sıçrayacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.