Morgan Missen, Foursquare'den neden ayrılıyor?

Morgan Missen, Foursquare'den neden ayrılıyor?

Foursquare hızla büyüyen, artık herkes tarafından bilinen, sıkça kullanılan konum bazlı bir uygulama. Peki şirkette işe alımlara karar veren, Twitter'ın ilk insan kaynakları çalışanlarından (Twitter'daki @mm adlı kullanıcı adından da anlamak mümkün) ve daha önce Google'da görev yapmış olan  Morgan Missen neden Foursquare'den ayrılmaya karar verdi?

Haberimize konu olan Morgan Missen'in yeni bir girişim planı. Girişimin adı ise Main. Sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada da belirli bir yeterliliğe sahip teknoloji çalışanı bulmak hem büyük firmalar için bir dert, hem de aynı şekilde girişimciler için. Yetenekli çalışanlar bildiğiniz üzere dev şirketlerce kapışılıyor. Buna son bir örnek olarak Facebook'un çıkartmayı planladığı akıllı telefonu için Apple'dan bazı mühendisleri transfer etmesini gösterebiliriz. Girişimciler ya da girişim fikirleri ise çoğu zaman yetenekli mühendisler olmadığından hayata geçirilemiyor.

Morgan Missen ise bu alandaki açığı görmüş ve özellikle bu işe odaklanan bir ajans olmadığını da fark etmiş. Yani Morgan Missen kurduğu yeni girişimi ile birlikte girişimlere çalışan sağlayacak, çalışanların da iş bulmasını sağlayacak bir danışmanlık girişimi kuracak olması.

Missen'in foursquare'den ayrılmasının sebebinin son aylarda üst kademede yaşanan değişikliklerinden dolayı olabileceği söylentileri ortalıkta dolaşşa da, Morgan Missen bu iddiaları "Beni tanıyan herkes, böyle bir girişimi yapacak olmamın hedeflerim arasında yer olduğunu bilir" demeci ile çürütüyor.

Main, ilk etapta sadece Silikon Vadisini hedefleyecek olsa da, böyle bir benzer girişimin Türkiye için de yapılması oldukça mantıklı olabilir.

Peki siz Türkiye'deki firmaların ya da girişimlerin çalışan ihtiyaçları ve talepleri ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Hayata geçirilemeyen girişim fikirlerinde bu konunun rolü nedir? Yorumlarızı bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.