Klout'un kafası karıştı

Kullanıcıların sosyal ağlardaki popülaritesini ölçen Klout'ta hata tespit edildi. İddiaya göre Klout, akıllı cihazlarla bağlanan kullanıcıların hesaplarını birbirine karıştırıyor.

Türkiye'den Novarum Yazılım ve Danışmalık şirketinin kurucusu Halil Kabaca, hatayı ilk tespit eden kişi oldu. Webrazzi'yle iletişime geçen Kabaca, hatayı şu şekilde anlatıyor: "Bugün Klout'ta çok zararlı olabilecek bir hatayla karşılaştım. Klout'a giriş yaptığımda tamamen başka bir kullanıcının hesabı karşıma çıktı. Üstelik bu kişinin tüm bilgilerine erişmem ve değiştirmem de mümkün oluyordu."

Android Ice Cream Sandwich işletim sistemi kullanan Kabaca, yanlışlıkla girdiği Klout kullanıcının bir ekran görüntüsünü alarak, TechCrunch yazarlarıyla da paylaşmış. Olayın haberini yayınlandıktan sonra Klout ekibi Halil Kabaca'ya ulaşarak ayrıntılı bilgi alarak çözüm aramaya başlamış. İşe alımlarda bile belli bir değere ulaşan Klout'ta böyle bir olay yaşanması kullanıcıları zorda bırakacak cinsten olduğunu ifade edebilir. Abonelerin hesaplarına yanlışlıkla da olsa başkaları tarafından da girilebiliyor olması elbette bir 'güven' sorunu da yaratacak.

Hüseyin Kabaca'nın Klout'taki hatadan aldığı ekran görüntüsü aşağıda bulabilirsiniz.

Klout'u bilmeyen takipçilerimiz için biraz ek bilgi: 2007’de kurulan Klout.com, kişiyi sosyal medyadaki etkisi üzerinden 0 ila 100 arasında puanlandırıyor. ‘Klout’ puanına ulaşmak için siteye giren kullanıcı Facebook veya Twitter gibi sosyal medya ağlarındaki hesaplarını puanlamaya sunuyor. Bu sitelerde takip edilme oranı, yazılanların paylaşılma oranı, aktiflik oranı gibi değerlere göre de kişinin puanı belirleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.