Avrupa'da mobil reklam gelirleri yüzde 313 arttı

Avrupa'da mobil reklam gelirleri yüzde 313 arttı

Akıllı cihaz kullanımına dair her geçen gün yeni bir bilgi elimize ulaşıyor. Reklamverenleri ve yayıncıları bir araya getiren Zanox'un yayınladığı infografiğe göre Avrupa'daki 2010 yılı son çeyrekteki mobil reklam gelirleri 2011yılı aynı döneme göre yüzde 313 arttı. Verilen bilgilere göre 2010-2011 dördüncü çeyrek arası dönemde 8.8 trilyon kısa mesaj gönderildi.

Akıllı telefon kullanıcıları 2011 yılı içerisinde ayda ortalama toplam 1 milyar uygulamayı cihazlarına indirmiş bulunuyor. Bunun yanı sıra 2011 ilk yarıda Facebook kullanıcılarının yüzde 166 arttığı da paylaşılan bilgiler arasında.

Mobil alışveriş kategorisinde iOS işletim sistemi Avrupa bölgesinde birinci sırada yer alıyor. Apple cihazları en fazla alışveriş gelirini Almanya, Fransa ve İtalya'dan sağlıyor. Androidse mobil alışverişte Polonya'da iddialı.

Etkileşim başı gelirlere baktığımızdaysa iPad'ler birinci sırada yer alıyor. iPad kullanıcıları hem mobil hem de e-ticarette ortalamanın üzerinde. İşlem adedine göre baktığımızda iPhone'lar birinci sırada. İkinci sırada iPad kullanıcıları yer alırken, Android kullanıcıları üçüncü sırada.

Mobil alışverişte Android'in hızlı bir yükseliş yakaladığını söyleyebiliriz. Geçen sene Haziran ayında Android kullanıcıları yüzde 12 oranında alışveriş yaparken, geçen sene sonunda bu rakam yüzde 21'e tırmanmış durumda.

Zanox'un yayınladığı infografiği aşağıda inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.