msnbc.com'un 'ms'i ayrılıyor

Dünyanın en büyük haber portallarından msnbc.com'un ortağı Microsoft, şirketteki hisselerini ortağı NBCUniversal'a satmak için görüşmeler yürütüyor. Adweek'in haberine göre NBCUniversal, şirketteki hisse oranını arttırmak için Microsoft hisselerini satın almak istiyor. NBCUniversal geçen yıllarda da böyle bir adım atmıştı.

1996 yılında kurulan msnbc.com'un ortakları Microsoft, General Electric ve NBCUniversal. 2005 yılında NBCUniversal, Microsoft'un elinde bulunan hisselerin büyük kısmını satın almıştı.

Görünen o ki NBCUniversal, msnbc.com'u tek başına yönetmek istiyor. İddialara göre satın almanın yaz aylarında gerçekleşmesi bekleniyor. Şu ana kadar taraflardan satış ve bedelle ilgili net bir açıklama gelmedi.

Microsoft ve the National Broadcasting Company'nin kısaltılışı olan msnbc.com, Türkiye'de Doğuş Yayın Grubu'nun ortaklığında ntvmsnbc.com  ile pazara giriş yapmıştı. Satın alma gerçekleşip de Microsoft'u temsil eden 'ms' harfleri şirket isminden çıkarsa, Türkiye'deki portalin ntvnbc.com adıyla hayatını sürdürüp sürdürmeyeceğini göreceğiz.

Öte yandan bir geleneksel medya şirketinin, internet sitesine gerçekleştireceği ek yatırım sektör için iyi haber. Özellikle ana akım medya şirketlerinin bu yöndeki girişimlerinin tüm dünyada artmasını umuyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.