SAP'den bulut ve e-ticaret teknolojilerine 4,3 milyar dolarlık dev yatırım

SAP'den bulut ve e-ticaret teknolojilerine 4,3 milyar dolarlık dev yatırım

E-ticaret ekonomisi küresel yazılım şirketlerinin ilgisini çekmeye devam ediyor. Dünyanın önde gelen kurumsal yazılım şirketi SAP, en büyük satın almalarından birine imza attı ve bulut tabanlı e-ticaret yazılımları geliştiren Ariba adlı şirketi satın aldı.

Kaliforniya merkezli Ariba, SAP tarafından 4,3 milyar dolara satın alındı. Bu bedel borsaya açık olan Ariba'nın piyasa değerine (4,49 milyar dolar) yakın görünüyor. Capital IQ verilerine göre 1996'da kurulan Ariba'nın 196 milyon dolar nakiti bulunuyor.

Bu yılın 3. çeyreğinde tamamlanması beklenen satın alma sonrasında SAP'nin bulut hizmetlerini daha da genişletmesi bekleniyor. Ariba'dan önce SuccessFactors'ı 3.4 milyar dolara alan SAP, bu alanda Oracle'a karşı önemli bir adım atmış oluyor. Oracle, Taleo ve RightNow Technologies şirketleri için toplam 3,330 milyar dolar ödeyerek bulut tarafındaki daha da güçlenmişti.

SAP'nin 5,8 milyar dolara Sybase'i satın almasından sonra en büyük satın alması olan Ariba, 730 şirketlik portfolyosuna artık SAP altında hizmet verecek. Dünyanın en büyük şirketlerine hizmet veren SAP'nin ise 190 bini aşkın kurumsal müşterisi var.

SAP bu satın almayla e-ticaret ve tedarik anlamında eline ciddi bir koz almış durumda. Bulut temelli teknolojilere yatırım yapmış olması da anlaşmanın bir diğer önemli tarafı. Şu an için SAP'nin New York borsasındaki piyasa değeri yaklaşık 70 milyar dolar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.