Mobil Lig: Done Labs iPhone'da futbol bilginizi sınıyor

Mobil Lig: Done Labs iPhone'da futbol bilginizi sınıyor

1999'dan bu yana mobil servisler ve uygulamalar geliştiren Done'nin markası Done Labs, son kullanıcıya dönük uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Mobil Lig kullanıcıların futbol bilgisini sınayan bir iPhone oyunu.

App Store'dan ücretsiz olarak indirilebilen Mobil Lig'de, futbol odaklı soruları cevaplayarak 1 hafta süren liglerde şampiyonluğu yakalamaya çalışıyorsunuz. Soru başına 10 saniyelik cevap süresinde 11 soruyu cevaplayarak futbolculuk kariyerinizi geliştiriyorsunuz.

Done Labs hali hazırda geliştirdiği uygulamalar ve servislerle yıllık 800 milyon kısa mesaj trafiği ve 100 milyon mobil sayfa gösterimi üretiyor. Mobil Lig'in plan, tasarım ve bulut mimarisine uygun ölçeklendirilebilir sunucu bölümünü geliştirmek için 7 aylık bir zaman ayrılmış.

Bu süreç daha ileri oyun mekanikleri beklentisine sokuyor ama oyunu daha detaylı görmek için biraz daha beklemek gerebilir. Şu an için cevapladığınız sorulara göre çeşitli ödüller ve ünvanlar (15 farklı rozet) kazanabiliyorsunuz ama oyuna yakında 'mahalle maçı' altında Facebook arkadaşlarımızla da rekabet edebilme gibi yeni bir özellik de eklenecek.

Gelir modelini reklam ve uygulama içi ürün satışı üzerine kuran Done Labs, diğer yandan 4-6 hafta içinde oyunun ikinci sürümünü yayına almayı ve İngiltere, İspanya gibi futbol sektörünün geliştiği ülkelere adım atmayı düşünüyor.

İlk 24 saatte App Store'da ilk 10'a giren Mobil Lig'in Türkiye'de ki futbol tutkusunu arkasına aldığını söylemek mümkün. Yeni özellikleriyle küresel pazarda ne kadar ilerleyeceğini ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.