Facebook için değeriniz ne kadar?

Facebook'un piyasa değeri son günlerde şirket hakkında en fazla konuşulanlar arasında. Şirketin değeri neredeysen her geçen gün artıyor. Ancak uyanık bir Facebook uygulaması üreten şirket, Facebook kullanıcılarının 'kaç dolar ettiğini' buluyor.

Abine adındaki şirketin geliştirdiği 'Val-You Calculator' adındaki uygulama Facebook kullanıcılarını şirket için 'ne kadar değerli' olduğunu hesaplıyor. Hesaplama işlemini yedi adımda tamamlamam mümkün. Kullanıcılara, üye sayısı, ne kadar maaş aldığı, ne kadar 'like' tuşuna bastığı ve ne kadar oyun oynadığı gibi sorular soruluyor. Daha sonra 'submit' tuşuna basılarak, kullanıcının 'Facebook için değeri' hesaplanıyor.

Yazıyı yazarken denemek için kendi değerimizi hesapladık. Webrazzi yazarı Ahmet Can Şit'in Facebook değeri 13 dolar, Webrazzi Yayın Yönetmeni Noyan Ayan'ın değeriyse 14 dolar olarak hesaplandı :)

Ayrıca kullanıcıların değerinin eşyalarla eşleştiğini de paylaşmak istiyoruz.

Bu arada kısa bir bilgi vermek istiyoruz. Halka açılması önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan Facebook'un değeri her geçen gün biraz daha artıyor. Son konuşulan rakamlara göre şirketin değeri hisse başı 34-38 dolara kadar çıktı. Şirketin değeri böylece yaklaşık 104 milyar dolara kadar yükselmiş oluyor.

Facebook'un milyar dolar değere ulaşmasındaki en büyük etken kullanıcılar. Sosyal ağların gelecekte kullanıcılara para ödeyeceği bir modele geçeceğini bile söylemek mümkün. Böyle bir durum gerçekleşmesi durumunda hesaplama araçlarına büyük iş düşebileceğini söyleyebiliriz.

Kullanıcıların değerinin hesaplandığı arayüzü aşağıda. Kendi 'Facebook değeri'nizi hesaplamak için ise buraya tıklayın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.