Peak Games, Krombera, Lidyana.. - Hakan Baş’ın girişimcilik öyküsü

Peak Games, Krombera, Lidyana.. - Hakan Baş’ın girişimcilik öyküsü

Webrazzi Startup’12 etkinliğinin öğleden önceki oturumunda yeni girişim sunumları gerçekleşti. Öğleden sonraki oturumda ise sadece 1,5 yıl içersinde Türkiye’nin önemli girişimleri arasında sayılabilecek Peak Games, Krombera ve Lidyana’nın kurucularından olan Hakan Baş sahnedeydi. Arda Kutsal ile birlikte gerçekleştirdikleri sohbette Hakan Baş ilginç girişimcilik hikayesini anlattı.

Gölcükte büyümüş ve küçük yaşta İstanbul’a gelmiş olan Hakan Baş’ın girişimciliğe merakı aslında o zamanlara dayanıyor. Eski milli yüzücü olmasının da girişimcilik konusunda kendisine çok faydası olduğu anlattı. Daha sonra yurtdışı ve Türkiye’de yatırım bankacılığı alanında çalışmış olması ise yine girişimcilik açısından çok önemli deneyimler kazanmasını sağlamış.

Kendi deyimi ile “modern köle” olmak istemiyorum diye düşünüyor olması aslında girişimcilik konusunda elde ettiği bu deneyimleri hayata geçirmesi için önemli bir motivasyon olmuş.

Ekim 2010’da Sidar Şahin’le beraber Peak Games’in kurması ile aslında her şey başlamış. Peak Games ile her şey çok güzel giderken diğer yandan Krombera kurulmuş. Hakan Baş daha somut bulduğu için uzun zamandır yapmak istediği işe yani e-ticarete girme isteğini de Lidyana ile gerçekleştirmiş. Böylece 1,5 yıl içerisinde Türkiye’de önemli 3 girişimin birden kurucuları arasında yer almış.

Arda Kutsal’ın sorduğu “Azim, çalışkanlık artı değerler ama onun üzerine girişimci olarak başarına eğitim mi yoksa çevren mi daha etkili?” sorusuna verdiği cevap ise aslında genç girişimciler için önemli ipuçları barındırıyor: “Bence hepsi bir arada önemli ama çevre çok önemli, çevreyi doğru kullanmak çok önemli. Çalışkanlık önemli ama bir yere kadar. Şans da çok önemli. Fırsatı koklayabilme güdüsü.”

Webrazzi Startup'12 Sponsorları

Elmas Sponsor

Microsoft Türkiye

Platin Sponsor

iLab Ventures

Altın Sponsor

Çalışkan Kızılyel Hummingbird Ventures IBM

Dijital Medya Sponsoru

Sosyal Medya Sponsoru

İletişim Sponsoru

Destekleyenler

Endeavor Türkiye Etohum Keyground

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.