Amazon teknoloji blogu mu açıyor?

Online perakendecilik üzerine Amazon'un beklenemedik bir adım daha atıyor. The Daily'ye göre Amazon biri teknoloji blogu olmak üzere 3 blog daha açacak.

Hali hazırda Amazon'un 7 farklı blogu (Armchair CommentaryOmnivoraciousDaily Kindle PostAl Dente, Car Lust, ChordStrikeEnd User) var. Bunlardan ikisi 1 yıldır güncellenmiyor ve hiçbiri Gizmodo, Engadget ve TheVerge gibi teknoloji (ürün) ağırlıklı bir bloglara rakip olacak türde değil. The Daily, Amazon'un bu boşluğu dolduracağını söylüyor.

The Daily'nin kaynaklarına göre (bu kaynaklar arasında bir Amazon çalışanı da bulunuyor) söz konusu teknoloji blogu Amazon'un teknoloji ürün satışını besleyecek. Bununla beraber tarafsızlığını da koruyacak. Engadget ve bir kaç teknoloji blogunu elinde tutan AOL'e de rakip olacak.

Amazon'un ne kadar tarafsız kalacağını hakkında yorum yapmak için erken ama Amerikalı teknoloji bloglarının bu durumu pek de iyi karşılamayacağı malum. Bu noktada Amazon'un son zamanda artan teknoloji blogu satın almalarından birine imza atması düşünülebilir. Her ne kadar Techcrunch'ın AOL tarafından satın alınması Arrington ve bir kaç yazarın blogdaki sonunu getirse de halen paralel bir seviyede işine devam ediyor.

The Daily'nin haberine göre Amazon'un açacağı diğer 2 blogdan biri bilgisayar tutkunlarına diğeri ise fotoğraf uygulamalarına odaklı olacak. Bu blogların da kendi kategorisindeki rakipleri kızdıracağın düşünülebilir. Diğer yandan Amazon'un bu bloglardan ciddi bir katma değer elde eip edemeyeceği ise meçhul.

Şimdilik beklemeye geçelim ve Amazon'un adımlarını takip edelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.