Yemeksepeti’nin sıradışı yeni ofisi

İnternet girişimlerinin sadece bir web sitesinden ibaret olmadığını, büyük kısmının oldukça ilgi çekici ofisleri ve keyifli çalışma ortamları olduğunu Webrazzi TV’deki Girişim Ofisleri programında sizlere aktarmaya çalışıyoruz.

Her girişim ofisinin kendine has özellikleri var ama bazıları var ki ofisteki çalışma keyfini en üst düzeyde tutmak için özel olarak inşa edilmiş. Bunun en güzel örneklerinden biri Yemeksepeti’nin Mart ayından beri kullandığı yeni ofisi.

Mimar Erginoğlu & Çalışlar tarafından özel olarak tasarlanmış olan Yemeksepeti’nin özelliklerini duyunca ve fotoğraflarını görünce sanıyorum ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız.

2000 yılında kurulan Yemeksepeti’nin çalışanların da fikirleri alınarak tasarlanan yeni ofisinde birinci amaç çalışanlara eğlenceli ve keyifli bir iş ortamı sunmak. Bunu yaparken de şeffaflık prensibi ön planda tutulmuş ve ofisteki tüm odalar cam duvarlara sahip. Buna yönetici odaları ve toplantı odaları da dahil.

Toplantı odasına da ayrı bir paragraf ayırmak gerekiyor. Genellikle ofislerde özel bir yeri bulunan toplantı odasının Yemeksepeti ofisinde sabit bir yeri yok. Yanlış anlamayın toplantı odası var ama sabit olmayan şey yeri. Katlar arasında gidip gelebilen, hareketli toplantı odası sanıyorum sadece Türkiye’de değil, dünyada da toplantı konusunda benzeri olmayan bir konsept.

Girişim ofislerinde Playstation, Wii, Xbox gibi oyun konsolları görmek artık çok sıra dışı değil fakat masa tenisi ve bilardo masaları da her ofiste görmeye alıştığımız detaylar arasında sayılmaz. Daha da ötesi Yemeksepeti’nin ofisinde stres atmak için masaj koltukları ve hatta kum torbaları bile bulunuyor.

Ofiste eğlence amaçlı açılır kapanır bir sahne, bar, yazılımcıların tüm ofisi izleyebilecekleri özel konumları ve daha pek çok detay ile Yemeksepeti’nin yeni ofisi, bugüne kadar fotoğraflarına bakarak imrendiğimiz yabancı ülkelerdeki internet şirketlerinin ofislerinden aşağı kalmıyor.

Aslında Yemeksepeti ofisi ile ilgili daha fazla detay vermemek daha iyi. Çünkü zaten yakında bu sıra dışı ofisi sadece hakkında söylenenler ve fotoğrafları ile görmekle kalmayacak, Webrazzi TV’de izleyebileceksiniz ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.