Zuckerberg ve ekibinden 'Facebook hissesi alın' reklamı [Video]

Zuckerberg ve ekibinden 'Facebook hissesi alın' reklamı [Video]

Facebook'un borsa maratonu başladı, başlayacak. Facebook IPO'suyla ilgili neredeyse hemen hemen hergün bir haber okuyamaya başladık. Söylentilerin bile şirketlerin borsadaki kağıtlarını etkilediğini düşünürsek, Facebook yayınlanan haberlerle kârlı çıkacağı bir döneme girebilir. Tarihi 18 Mayıs olarak tespit edilen halka arz öncesi bir yandan firmanın hisse değerleri belirginleşirken, öte yandan tanıtım ve duyurular da birbirini izliyor.

Son olarak borsaya iyi bir giriş yapmak isteyen Facebook 'reklam' diyebileceğimiz 30 dakikalık bir video yayınladı. Videoda şirketin reklam gelirleri, finansal durumu ve üye sayısı gibi birçok rakamsal veriye yer veriliyor.

Paylaşılan bilgilerde, Facebook'un üye sayısı gibi birçok bilginin üzerinden geçiliyor. Yeni bilgi olarak kullanıcı başı reklam gelirlerinden bahsedilmesinin dikkatimizi çektiğini ifade etmek istiyoruz. Bu bilgilere göre Facebook, ABD ve Kanada'da kullanıcı başı 9.51 dolarlık reklam geliri elde ediyor. Avrupa'daysa bu rakam Amerika'dakinin yarısı kadar. Facebook Avrupa'da kullanıcı başı 4.86 dolarlık gelir elde ediyor. Asya ülkelerindeyse bu rakam 1 dolar civarrına kadar geriliyor.

Facebook demişken, konuşulan son hisse başı rakamlarına da değinmek istiyoruz. Wall Street Journal gazetesinin haberine göre 18 Mayıs'ta halka arzını yapacak olan şirket, hisse başı 28-35 dolar değerlemeyle borsaya girecek. Bu iddia gerçekleşirse şirketin toplam değeri en az 70 milyar dolar, en fazla 87 milyar dolar olarak gerçekleşeceğini söyleyebiliriz.

Facebook'un paylaştığı video ve yayınlanan haberler, borsaya açılması öncesi şirkete olumlu bir etki yaratacaktır. Özellikle işin haber kısmında spekülatif içerikler de gelebileceğini ifade edebiliriz. Bu noktada yayınlanan haberlere biraz daha temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz.

Facebook'un borsa öncesi yayınladığı 'reklam' videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.