Wozniak: Android ve iOS birbirine benziyor, Windows farklı

Wozniak: Android ve iOS birbirine benziyor, Windows farklı

Microsoft ve Nokia'nın birlikte umut bağladığı Windows Phone işletim sistemi kimine göre çok gecikmiş bir girişim ve pazar lideri olan iOS ve Android'den rol çalması çok zor. Ancak kimileri de yakın gelecekte iOS ve Windows'un temel iki oyuncu olarak pazarda güreşeceği iddiasında. Bunlardan biri de Steve Jobs'ın yol arkadaşı, Apple'ın kurucularından Steve Wozniak.

Wozniak, Windows Phone platformunu estetik açıdan Android ve iOS işletim sistemlerinden 'çok daha güzel' bulduğunu ifade ediyor. İşletim sistemindeki sayfaları oluşturan 'tile' odaklı 'Metro' tasarımını öven Wozniak, Windows Phone platformundaki uygulamaların, birbirine çok benzeyen Android ve iOS işletim sistemlerindekinden çok daha göz alıcı olduğu kanısında. Bir başka  övgüsü de Windows'un yeni 'farklı platformlarda entegre çalışma' anlayışı.

Wozniak Windows Phone işletim sistemine övgüde bulunurken, Apple'dan çok Android'i hedef alması dikkat çekici. Windows Phone işletim sistemiyle Microsoft'un yeniden dirileceğini ifade eden Wozniak, görünüş ve güzellik açısından Android yerine Windows Phone 7'yi tercih edeceğini açık açık ifade ediyor.

Her ne kadar Apple'ın kurucusu olsa da Steve Wozniak, 'Sezar'ın hakkını, Sezar'a veren' bir kişi. Bunu Wozniak'ın Türkiye'deki konuşmalarında da gördüğümüzü söyleyebiliriz. ABD'deki 4G bağlantının, Türkiye'deki 3G bağlantıdan daha yavaş olduğunu söylemesi, objektif bir yorumcu olduğunu gösterdiğini ifade edebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.