Sosyal medya spora bakış açısını değiştirdi

Sosyal medya spora bakış açısını değiştirdi

En son ne zaman bir maçı Twitter'dan takip ettiniz? Peki ya en son ne zaman bir spor müsabakasının fotoğraflarına ve özet görüntülerine Facebook üzerinden göz attınız?

Eminim dile getireceğiniz tarihler çok uzak değil. Çünkü sosyal medya ile birlikte spor ve spora olan bakış açımız, takip etme tarzımız da değişti.

Sosyal medya anlık olarak o kadar hızlı ki, gerek arkadaş çevrenizin yazdıkları, gerekse de spor kulüplerinin hesapları sayesinde tüm olan biteni takip etmek mümkün.

Sizi bilmiyorum fakat tuttuğum futbol takımının maçını takip edemediğim bir anda, dışarıda olduğum bir esnada skordaki ve oyundaki gelişmeleri öğrenmek için Twitter feed'ime göz atmam yeterli oluyor. İnsanlar oyunla ilgili yorumlarını yazıyor.

Sosyal medya üzerinden o kadar çok bilgi aktarılıyor ki, oyunun gidişatı ve skoru hakkında yorum yapabilecek seviyeye gelebiliyorsunuz. Rakip takımı tutan arkadaşlarınızın yorumlarını da görüyorsunuz. Farklı görüşler, farklı yorumlar. Tıpkı rakip takımın taraftarı ile yan yana oturup maç izlermiş gibi. Üstelik laf da atabiliyorsunuz; "Buz gibi penaltıydı." tweet'lerini sıkça görüyoruz.

Sporcular da sosyal medyayı kullanıyorlar, sponsorluk anlaşmalarına sosyal medya hesapları da dahil ediliyor. Müsabaka sonrası yorumlar Twitter'dan yapılıyor, antrenmanlardan fotoğraflar geliyor. Normalde bir taraftarın ulaşamayacağı bir bilgi ya da görsele, sporcuların kişisel hesapları aracılığı ile de sahip olabiliyorsunuz. Kimileri attığı tweet'lerle gündem bile yaratıyor. Hayranlarına cevap veren futbolcular, taraftarlar tarafından yoğun mesajlara maruz bırakılıyor.

Kısacası sosyal medya, sporu da, sporcuyu da, spor gündemini de bir hayli değiştiriyor. Sporu takip etme tarzımız, spor kültürü değişimini hızla sürdürmeye devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.