Olimpiyat Oyunları'nda sosyal medya farkı

Olimpiyat Oyunları'nda sosyal medya farkı

Sosyal medya ve sosyal ağların yükselişi ile birlikte, Olimpiyat oyunlarının izlenmesi ve takip edilmesi de internet üzerinden büyük bir artış gösterdi.

Artık hem sporcular, hem de Olimpiyatlar sosyal ağlarda çok daha aktif. Sporcular, hayranları ile Facebook üzerinden bağlantı kuruyorlar. Sponsor markalar, sosyal medya üzerinden de olimpiyatlara katılacak sporcuları destekliyorlar.

2008 yılından beridir gerçekleşen büyüme inanılmaz derecede. Facebook 2008'de 100 milyon üyeye sahipken, şimdi 850 milyon; Twitter ise 2008'de 6 milyon iken, günümüzde 140 milyon kullanıcıya sahip.

Atletler de olimpiyatlar boyunca sosyal medyayı başarılı şekilde kullanıyorlar. Olimpiyat köyünden gerçek zamanlı tweet'ler, elde edilen süre ve skorlar sporcular tarafından kişisel Twitter hesaplarına yansıtılıyor. Aynı şekilde Olimpiyat'lardan tweetler de sosyal medyadan paylaşılıyor ve ilk kez 1996 yılında bir internet sitesi ile sanal dünyaya taşınan olimpiyatlar, şimdi pek çok insan tarafından internet ve sosyal medya üzerinden takip ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.