İstanbul Type Seminerleri tipografi meraklılarını buluşturuyor

İstanbul Type Seminerleri tipografi meraklılarını buluşturuyor

Eylül 2011'de  ilki düzenlenen İstanbul Type Seminerleri veya kısaca ISType, bu yıl bir kez daha yazı sanatı ve teknoloji meraklılarını bir araya getirecek.

Onur Yazıcıgil ile Alessandro Segalini tarafından başlatılan ISType'ın amacı Türkiye’de tipografik okuryazarlığı teşvik etmek. Bu seneki teması 'aktarım' olan etkinlik bu amaçla konuşmalar ve atölye çalışmaları düzenleyecek. Yazı tipi tasarımı, yazı tarihi ve yayıncılık gibi konulara değinecek.

Kaligrafi, teknoloji, programlama, matematik, çizim ve sanatı bir araya getiren ve bu yıl 15-18 Haziran tarihleri düzenlenecek etkinliğin davetli konuşmacıları arasında ödüllü yazı tipi tasarımcısı Profesör Gerard Unger; yazar ve tasarımcı Ellen Lupton, Cooper-Hewitt Ulusal Tasarım Müzesi Çağdaş Tasarım Küratörü ve Adobe'den bir yazı tipi geliştirme yöneticisi bulunuyor.

Konferans'ın düzenleyicilerinden Onur Yazıcıgil, Türkiye’de tipografi mirasını ortaya çıkarılması gerektiğini ve gelecek nesillerin tipografik tasarım ve uygulama konusunda daha aktif olmasını amaçladıklarını söylüyor.

Önceki gün Typo Talks gibi konferansların ne zaman Türkiye'de düzenleneceğini düşünürken bugün ISType'ı sizinle paylaşıyor olmamızın bir tesadüf olmadığını eklemek istiyorum. İnanıyorum ki bu gibi etkinlikler hem web tasarımı hem de grafik tasarım alanında daha güzel işlerle karşılaşmamızı sağlayacak. :)

Özellikle tipografi meraklısı web tasarımcılarının katılmasını tavsiye edebileceğim etkinliğin tüm programına göz attıktan sonra Mayıs ayına kadar indirimli fiyatlarla kayıt yaptırabilirsiniz. Öğrencilere avantajlı kayıt imkanı da sunuluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.