Sosyal ağların yıldızı Behzat Ç. ve Survivor

Sosyal ağların yıldızı Behzat Ç. ve Survivor

Son zamanlarda televizyon programlarının altında sıkça Twitter ve Facebook gibi sosyal ağların etiketleri dikkat çekiyor. Kullanıcılar sosyal ağlar aracılığıyla izledikleri programların yorumlarını bu sayede takip edebiliyor, kendileri yorum katkısında bulunabiliyor; programların yarattığı etki TV ekranıyla sınırlı kalmıyor, sosyal ağlarla katlanarak çoğalıyor. Program bazında bunların ölçümlenmesi, iki sektör için de önemli.

SMG Connected'ın yaptığı araştırmaya göre, sosyal ağların etkisi en fazla Behzat Ç. ve Beyaz Show programlarında görülüyor. Sosyal ağlarda en çok konuşulan programlara bakıldığındaysa Survivor, Muhteşem Yüzyıl ve Yalan Dünya'nın ilk sıralarda yer alıyor. Araştırma sosyal medyada en çok 'olumlu iletişim'i olan programları da sıralamış. Buna göre Adını Feriha Koydum, Suskunlar ve Kuzey Güney dizileri listenin ilk üç sırasında yer alıyor.

'ECHO' tekniğinin kullanıldığı araştırma, TV programlarının sosyal medyada yarattıkları etkileşim düzeyine göre takip ediliyor. Kullanıcılar sadece TV izlemiyor. Aynı zamanda TV programlarını ellerindeki akıllı cihazlarla takip ediyor. TV programlarındaki etkileşimin sosyal medyaya doğru kaydığını ifade etmek mümkün. Durum böyle olunca TV programlarında gerçekleşen reklam ve pazarlama tekniklerinin değişebileceğini ifade edebiliriz.

Sosyal medyada yayılma gücü ve TV izlemeye katkısı en yüksek ilk 10 programın, konuşulma ve olumlu etkileşim düzeylerini aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.