Twitter sosyal ağ araştırma şirketi Hotspots.io'yu bünyesine kattı

Twitter sosyal ağ araştırma şirketi Hotspots.io'yu bünyesine kattı

Geleceğin çağrı merkezleri olan sosyal ağlar, şirketlerin veri toplamak için para döktükleri bir mecraya dönüşmeye devam ediyor. Durum böyle olunca sosyal ağ şirketleri, yatırımlarını sosyal ağlar üzerinde araştırmalar yapan şirketlere yöneltmeye başladı. Bu yatırımlara bir örnek Twitter'dan geldi.

Twitter, sosyal ağlar üzerinde araştırmalara gerçekleştiren Hotspots.io şirketini satın aldı. Hotspots.io'nun web sitesinde yer açıklamaya göre şirketin çalışanlarının artık Twitter ekibine katıldığı açıklandı. Twitter blogunda satın almayla ilgili her hangi bir bilgiye yer verilmedi. Satın alma haberi sadece Hotspots.io'dan duyuruldu ve bedel de belirtilmedi.

Hotspots.io, şirketlerin sosyal ağlar üzerindeki yansımaları için araştırmalar gerçekleştiriyor. Şirketin yaptığı bu araştırmalara analitik bilgi olarak şirketlere veriliyor. Hotspots.io'nun rakiplerinden en büyük farklarından birinin elde ettiği verileri grafik üzerinde sağlaması olduğunu söyleyebiliriz.

Twitter, Hotspots.io ile ne yapacak sorusu akıllara geliyor. Bu anlaşmayla Twitter'ın reklam servislerini geliştireceğini söyleyebiliriz. Ayrıca şirketlere birinci elden veri akışı sağlayarak, gelir modellerini daha hızlı şekillendirmesi muhtemel.

Hotspots.io'nun analitik servisinin arayüzünü aşağıda inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.